ΚεντρικήΟμορφιά

Retinol Sandwich: H μέθοδος που κάνει χαμό στο TikTok είναι άραγε αποτελεσματική;

20/10/2022

Η ρετινόλη-η βιταμίνη Α που πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια και όλο και περισσότερα κορίτσια την χρησιμοποιούν είναι γνωστή για τα οφέλη που προκαλεί στην επιδερμίδα που είναι πολλά περισσότερα από τυχόν “πανενέργειες”.

Η ανανέωση των κυττάρων και η ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου που προσφέρει χαρίζουν ένα πιο λαμπερό, λείο και νεανικό δέρμα.

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως η ρετινόλη μπαίνει σε καθαρή επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό του προσώπου μας.

Η φρενίτιδα του tiktok λέει άλλα όμως…

Η “Retinol Sandwich Method” δηλαδή η μέθοδος σάντουιτς τι μας λέει ακριβώς;

Αντί να πηγαίνεις απευθείας στη ρετινόλη μετά τον καθαρισμό του δέρματος, ξεκίνησε πρώτα με την ενυδατική σου κρέμα σε βρεγμένο δέρμα.

Μόλις απορροφηθεί από το δέρμα τότε πήγαινε και άπλωσε μια στρώση ρετινόλης. Στο τέλος “εγκλώβισε” την ρετινόλη με μια δεύτερη στρώση ενυδατικής κρέμας.

Ουσιαστικά προτρέπει κυρίως άτομα με ξηρό και ευαίσθητο δέρμα να κλειδώσουν τη ρετινόλη ανάμεσα σε δύο στρώσεις ενυδατικής κρέμας. Και αυτό γιατί, έτσι λένε, το προϊόν δεν προκαλεί ξηρότητα, ερεθισμό του δέρματος και ξεφλούδισμα! Και ισχύει βασικά!

Ψάχνοντας και διαβάζοντας πολλές απόψεις κορυφαίων δερματολόγων έχω να πω πως πρόκειται για μια ακίνδυνη μέθοδο αλλά ίσως τελικά όχι τόσο αποτελεσματική καθώς η ενυδατική κρέμα που εφαρμόζεται πριν από τη ρετινόλη λειτουργεί ως φραγμός και μειώνει την απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών της στο δέρμα.

Ναι μεν λοιπόν μειώνει τις “παρενέργειες” από την άλλη πλευρά μειώνει τη δράση και αποτελεσματικότητά της.

Μια λύση είναι εάν θέλεις να αποφύγεις τον ερεθισμό από τη χρήση ρετινόλης, αλλά δεν θέλεις να αραιώσεις το συστατικό, είναι να την δοκιμάζεις αργά.

Ξεκίνησε με μια φορά τη βδομάδα και έπειτα αυξάνεις τις μέρες.

Δερματολόγοι συνιστούν καθαρισμό και ενυδάτωση στο δέρμα νωρίς το βράδυ και μετά εφαρμογή ρετινόλης λίγες ώρες αργότερα πριν τον ύπνο.

Καταλήγω πως όταν πρόκειται για την εφαρμογή ρετινόλης, η υπομονή είναι το κλειδί. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί το δέρμα μας στο συστατικό και να φανούν τα αποτελέσματα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή βίντεο: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Παρουσίαση ΠΜΣ “Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου” του ΠΑΠΕΙ

xristiana

Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών Δ.Τρίπολης:

xristiana

Νέο Πρόγραμμα 42ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας

xristiana