ΚεντρικήΠεριβάλλον

Intra-K Energy: Νέο mega φωτοβολταϊκό 250 MW μέσω της DNC Energy

31/10/2022

Η εταιρεία που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον βραχίονα ΑΠΕ της «νέας» Intrakat, εξασφάλισε βεβαίωση παραγωγού για το έργο που θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Αταλάντης.

Ένα ακόμη μεγάλο έργο ΑΠΕ προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Intra-K Energy, δηλαδή ο βραχίονας ΑΠΕ του ομίλου της Intrakat, μέσω της πρόσφατα αποκτηθείσας DNC Energy. Συγκεκριμένα, η DNC Energy έλαβε την περασμένη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου από τη ΡΑΕ βεβαίωση παραγωγού για φωτοβολταϊκό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 250 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 250 MW στη θέση Καμάρι – Βλαχογιώργος – Ρεδιζα Ρέμα – Μεταλλεία – Παλιοχωριό – Σάρρες, της Δημοτικής Ενότητας Αταλάντης, Οπουντίων, Ορχομενού, του Δήμου Λοκρών – Ορχομένου στη Στερεά Ελλάδα.

Η σχετική αίτηση είχε υποβληθεί τον Φεβρουάριο και η άδεια έχει διάρκεια 25 ετών (έως τις 27/10/2047).

Το συγκεκριμένο μεγάλο project έρχεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο των υπό ανάπτυξη έργων της εταιρείας DNC Energy, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο εξαγοράστηκε από την Intra-K Energy έναντι συνολικού τιμήματος ποσού 15,1 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι σε εκείνη τη φάση η DNC Energy διέθετε χαρτοφυλάκιο αδειών για φωτοβολταικά πάρκα, συνολικής ισχύος 520 MW, που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ωρίμανσης.

Με την εν λόγω βεβαίωση παραγωγού, αυτό αυξάνεται στα 770 MW. Αντίστοιχα, ενισχύεται η θέση στον τομέα των ΑΠΕ, του Ομίλου Intrakat που διαθέτει χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος άνω των 2 GW, εκ των οποίων 1 GW αφορά αιολικά πάρκα και (πλέον) 1,05 GW φωτοβολταϊκά.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του Ομίλου περιλαμβάνει επιπλέον τη δραστηριοποίηση στην αδειοδότηση και ανάπτυξη 11 σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών, συνολικής ισχύος 0,7 GW.

Παράλληλα, στις 6 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε και η διοικητική αναδιοργάνωση της DNC Energy, με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπου πρόεδρος ανέλαβε ο Αλέξανδρος Εξάρχου και διευθύνων σύμβουλος ο Λουκάς Λαζαράκης.

Η Intra-K Energy και η νέα εποχή της Intrakat

Στις 29 Αυγούστου είχε ήδη γνωστοποιηθεί ότι μοναδικός μέτοχος της DNC Energy είναι η Intra-K Energy. Υπενθυμίζεται ότι η Intra-K Energy συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2021, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ, το οποίο μετά από τρεις διαδοχικές αυξήσεις διαμορφώνεται σήμερα σε 7.640.000 ευρώ.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Αλέξανδρο Εξάρχου και αντιπρόεδρο τον Λουκά Λαζαράκη. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο έλεγχος (ποσοστό 61%) του Ομίλου Intrakat πέρασε στα χέρια των επιχειρηματιών Δ. Μπάκου, Γ. Καυμενάκη και Αλ. Εξάρχου.

Μετά την είσοδο της Intrakat στη νέα εποχή, έχει δρομολογηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 100 εκατ. ευρώ, ενώ τα κεφάλαια που θα αντληθούν αναμένεται να διατεθούν σε κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, έργα διαχείρισης απορριμμάτων και καινούργιες επενδύσεις σε real estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι βάσει του εταιρικού σχεδιασμού, από τα 100 εκατ. ευρώ τα 50 εκατ. προορίζονται για την ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και τα άλλα 50 εκατ. για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Έμφραγμα και ανακοπή καρδιάς: Ποιες είναι οι διαφορές τους – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις παθήσεις της καρδιάς

xristiana

Ημερίδα: “Gastronomy & Design” στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ

xristiana