ΚεντρικήΟμορφιά

8 κόλπα για να μην… γυαλίζετε!

19/10/2022

Μπορεί να συμβεί στην καθεμία μας. Έχετε κάνει το μακιγιάζ σας το πρωί αλλά, μόλις βγείτε από την πόρτα, το πρόσωπό σας σε λίγο αρχίζει να γυαλίζει και όχι με τον τρόπο που θέλετε. Μιλάμε φυσικά, για τη λιπαρότητα που κάνει τη δυσάρεστη εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πώς θα την καταπολεμήσετε;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η λιπαρότητα έχει την… κακή συνήθεια να εμφανίζεται στη ζώνη Τ, στα πλάγια της μύτης αλλά και στο πηγούνι. Η έκκριση λιπαρότητας είναι ναι μεν μία φυσιολογική διαδικασία αλλά στην περίπτωση που είναι υπερβολική και μάλιστα αναμειγνύεται με το μακιγιάζ σας, καταντά πρόβλημα.

Τι κάνουμε λοιπόν, για να διατηρήσουμε την εμφάνιση του προσώπου μας λαμπερή αλλά όχι… γυαλιστερή;

Καθαρισμός

Κάντε έναν καλό καθαρισμό στο πρόσωπό σας κάθε πρωί. Αν έχετε λιπαρότητα προτιμήστε ένα προϊόν καθαρισμού με τουλάχιστον 2% σαλικυλικό οξύ, που καταπολεμά τη λιπαρότητα και αφήνει το πρόσωπο στεγνό. Επίσης, να θυμάστε να πλένετε τα χέρια σας πριν καθαρίσετε το πρόσωπό σας, ώστε να μην μεταφέρετε λιπαρότητα από τα δάχτυλα στο δέρμα του προσώπου σας.

Περάστε με λίγο οινόπνευμα

Βάλτε σε ένα βαμβακάκι λίγο οινόπνευμα και περάστε τις επίμαχες περιοχές (μέτωπο, μύτη και πηγούνι). Απομακρύνει τη γυαλάδα αλλά χρησιμοποιήστε το με προσοχή για να μην ξεράνετε την επιδερμίδα σας!

Ματ primer

Χρησιμοποιήστε ένα τέτοιο θαυματουργό προϊόν, πριν απλώσετε το μέικαπ, ή και μόνο του για να αποτρέψει τη λιπαρότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Απορροφά αμέσως την έκκριση υπερβολικής λιπαρότητας και αφήνει στο δέρμα σας ένα βελούδινο και απαλό τελείωμα.

Προσοχή στο τι τρώτε

Ξεχάστε τα πολλά κοκτέιλ και τις πικάντικες τροφές. Κι αυτό, γιατί ανοίγουν τις φλέβες και προκαλούν περισσότερη εφίδρωση. Προτιμήστε να καταναλώνετε ένα κοκτέιλ τη βραδιά και φάτε πικάντικα μόνο μία φορά την εβδομάδα. Στραφείτε προς τα καρότα και το σπανάκι αλλά και γενικότερα τρόφιμα που περιέχουν πολλή βιταμίνη Α, τα οποία μειώνουν την έκκριση λιπαρότητας. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι μένετε μακριά από λιπαρές τροφές!ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλογή μέικαπ

Επιλέξτε ένα μη λιπαρό μέικαπ και ακόμη καλύτερα υιοθετήστε ένα προϊόν σε σκόνη με minerals, τα οποία απορροφούν τη λιπαρότητα σαν σφουγγάρι. Εξίσου καλή επιλογή και ένα μέικαπ με ματ αποτέλεσμα.

Οι κατάλληλες μάσκες

Απολέπιση και στη συνέχεια μία μάσκα κατά της λιπαρότητας τη νύχτα, είναι το κλειδί για υπέροχο ματ δέρμα. Κάνετε απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα, προτιμώντας προϊόν που περιέχει γλυκολικό οξύ.

Ανάλαφρες κρέμες

Προτιμήστε να μην χρησιμοποιείτε βαριές κρέμες, κυρίως όχι τη νύχτα. Επιλέξτε καλύτερα μία ελαφριά λοσιόν που απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Επίσης, για το πρωί, απλώστε ένα ενυδατικό σέρουμ που κάνει το δέρμα σας λαμπερό, χωρίς την αντιαισθητική γυαλάδα.

Βlotters

Τα απορροφητικά χαρτάκια μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχετέ τα στο νεσεσέρ σας για κάθε στιγμή που θα τα χρειαστείτε!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

12ος Αγώνας μπάσκετ για τη «Φλόγα» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρέντη

xristiana

Το σώμα μας προειδοποιεί εάν είμαστε εργασιομανείς

xristiana

Αφιερωμένος στον αυτισμό ο 7ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού

xristiana