ΚεντρικήΚοινωνικά

18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Του ΕΔΔΥΠΠΥ

6/10/2022

«Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη», είναι το θέμα του 18ου Πανελληνίου Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα πραγματοποιηθεί 6 έως 8 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα και την πλήρη ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής.

Περισότεροι από 130 ομιλητές και ομιλήτριες – ιατροί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής – θα αναδείξουν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες. 
Κατα τις εργασίες του συνεδρίου – το οποίο, διοργανώνεται για πρώτη φορά από ΟΤΑ Β΄Βαθμού, την Περιφέρεια Αττικής – θα αναλυθούν οι νέες παράμετροι και τα προβλήματα του υγειονομικού συστήματος μετά τα δύο χρόνια της πανδημικής κρίσης και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην υγεία του γενικού πληθυσμού.

Παράλληλα θα αναδειχθούν οι τρόποι με τους οποίους οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης μπορούν να συνδράμουν στην αναβάθμιση τόσο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Για πρώτη φορά επίσης, στην  έναρξη των εργασιών, θα βραβευθούν για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο 9 προσωπικότητες από τον χώρο της ιατρικής, της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν – μια βράβευση η οποία εφεξής θεσμοθετείται σε ετήσια βάση από το ΕΔΔΥΠΠΥ.

Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί στην Αττική Ριβιέρα και συγκεκριμένα στο RivieraCoast επί της Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 18 στη Βούλα, αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες επαγγελματίες υγείας και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, ενώ οι εργασίες του θα μεταδίδονται υβριδικά και μέσω live streaming από το κανάλι του ΕΔΔΥΠΠΥ στο YouTube.
«Η Αυτοδιοίκηση είναι το θεμέλιο της Δημόσιας Υγείας» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του για το επικείμενο συνέδριο, τονίζοντας ότι «στη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση της υγείας των πολιτών». 

Πηγή: https://www.notia.gr

Related posts

Τέσσερις τρόποι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου ενώ κοιμάσαι

xristiana

Κολύμβηση για άτομα με αναπηρία στα αθλητικά κέντρα του Δήμου Χαλανδρίου

xristiana

Δωρεάν rapid tests

xristiana