ΚεντρικήΟμορφιά

Τι είναι το skin fasting που διεγείρει τη φυσική αποτοξίνωση και δύναμη της επιδερμίδας

18/10/2022

Μήπως η μέθοδος του skin fasting είναι το μυστικό για την υγεία και την αναζωογόνηση του δέρματος;

Μήπως το υπερβολικό layering, δηλαδή οι στρώσεις τόσων πολλών καλλυντικών κουράζουν το δέρμα σας; Αν η απάντησή σας είναι καταφατική, κάντε ένα… skin fasting. Μία τάση που έρχεται από την Ιαπωνία, η οποία υπόσχεται τη φυσική αποτοξίνωση και ενίσχυση της επιδερμίδας.  Οι οπαδοί αυτής της τάσης υποστηρίζουν ότι ο επιδερμιδικός φραγμός σταδιακά εξασθενεί από την υπερβολική χρήση καλλυντικών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τον αφήνουμε να αποτοξινώνεται και να ρυθμίζει εκ νέου τον αμυντικό μηχανισμό του. Ετσι ο όρος “skin fasting” αναφέρεται ουσιαστικά στην αποχή από τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε, μία παύση από την πολυεπίπεδη ρουτίνα ομορφιάς.

Σε ποιους απευθύνεται  το skin fasting

Οποιοσδήποτε μπορεί να δοκιμάσει το skin fasting, ιδίως αν νιώθουμε ότι το δέρμα μας «τεμπελιάζει». Ωστόσο, η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν:

*αντιμετωπίζουμε θέματα με κοκκινίλες, ερεθισμούς ή ξηρότητα, πιο έντονα σε σχέση με το παρελθόν.

*  δεν μας ικανοποιεί η καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης. Είτε γιατί δεν αποδίδει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε είτε γιατί παρατηρούμε δερματικές αντιδράσεις.

Τι λένε οι ειδικοί

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι μερικές εβδομάδες, είναι σημαντικό να παρατηρούμε τις ανάγκες του δέρματος. Οι δερματολόγοι ωστόσο προτείνουν να διατηρήσουμε μία στοιχειώδη διαδικασία περιποίησης που αποτελείται από το καθαριστικό, την ενυδατική μας κρέμα (ή ορό) και το αντηλιακό.

Τοποθετώντας πολλά προϊόντα το ένα πάνω από το άλλο στην επιδερμίδα πιθανότατα συνδυάζουμε ασύμβατα μεταξύ τους καλλυντικά, οπότε διά της ατόπου απαγωγής, δηλαδή αφαιρώντας σταδιακά συνθέσεις, εντοπίζουμε ποια δημιουργεί το πρόβλημα.

Πότε να αποφεύγουμε τη «νηστεία»

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι υπερβολικό και σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνο να διακόψουμε τη χρήση κάθε καλλυντικού. Ειδικά αν η επιδερμίδα παρουσιάζει διαταραχές στη λειτουργία της, με συμπτώματα όπως έκζεμα, ξεσπάσματα ακμής, ροδόχρου ακμή, μέλασμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι επιβεβλημένη η τοπική εφαρμογή συνθέσεων που ενισχύουν την υγεία του δέρματος και θεραπεύουν. Αν παρόλα αυτά επιθυμούμε να κάνουμε «καλλυντική νηστεία» τότε το πιο σωστό είναι να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας σχετικά με τι μπορούμε να αφαιρέσουμε από την περιποίησή μας. Επίσης αν είμαστε ευχαριστημένες από την περιποίησή μας βλέποντας ότι αποδίδει το μέγιστο αποτέλεσμα. Όπως λέει και η φράση η πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ξεκινούν από σήμερα τα Θέρμης Δρώμενα – Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων

xristiana

8ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού ‘Αυτισμός-Ελπίδα’

xristiana

1ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής – Καλαμαριά 2023

xristiana