ΚεντρικήΟμορφιά

Τα hacks με το πολύτιμο ροδόνερο στο TikTok, πόσο ασφαλή είναι πιστεύεις;

14/10/2022

Μόνο στο TikTok, το hashtag #rosewater έχει συγκεντρώσει πάνω από 95 εκατομμύρια προβολές, με κορίτσια και αγόρια να μοιράζονται τις αγαπημένες τους συμβουλές ομορφιάς με ροδόνερο.

Από τα καλλυντικά μέχρι τα αρώματα, τα προϊόντα με βάση το τριαντάφυλλο είναι τα αγαπημένα στη βιομηχανία ομορφιάς με πρωταγωνιστές θεωρώ τα ενυδατικά face mists & τα λάδια προσώπου.

Παλιά που δεν υπήρχε η πληθώρα των καλλυντικών και οι μανάδες μας είχαν λίγα, οικονομικά και καλά δεν υπήρχε περίπτωση μαζί με την κολόνια λεμόνι “Μυρτώ” να μην υπάρχει στο ράφι του μπάνιου αυτό το χαρακτηριστικό πλαστικό μπλε μπουκάλι με το κόκκινο τριαντάφυλλο απ’ έξω…ακόμα το θυμάμαι αυτό το ροδόνερο.

Τι κάνει όμως το ροδόνερο τόσο ισχυρό προϊόν;

Κάτι ήξεραν οι παλιές που το έβαζαν φανατικά…

Πλούσιο σε βιταμίνη C,το ροδόνερο φημίζεται για τις εξαιρετικές αντιμικροβιακές-αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες.

Μπορείς να πλύνεις το πρόσωπό σου με ροδόνερο ή να προσθέσεις μερικές σταγόνες για ενυδάτωση πριν ακολουθήσεις την skincare routine σου!

Είναι ένα πολυχρηστικό προϊόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το πρωί έως το βράδυ και είναι για όλους τους τύπους δέρματος.

Έχω πάντα στο γραφείο μου ένα μπουκάλι σπρέι με ροδόνερο και το χρησιμοποιώ για ανανέωση αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Πέρα από την ανάσα δροσιάς που προσφέρει, η μυρωδιά του τριαντάφυλλου με ηρεμεί απόλυτα!

Και επειδή στο TikTok o καθένας ανεβάζει όποια τρέλα του κατέβει…(και οκ με hacks που αφορούν στο μακιγιάζ, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία) όταν πρόκειται για το skincare πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Και το λέω γιατί είδα άπειρα βίντεο κυρίως με diy tutorials με το πώς να φτιάξεις ροδόνερο στην κουζίνα σου. Δηλαδή απόσταξη στο σπίτι σου!

Άλλοι απλά μουλιάζουν τα πέταλα μέσα σε νερό και το υγρό που σουρώνουν το βάζουν στο δέρμα τους, άλλοι πάλι τα βράζουν, ένας χαμός και άκρη δεν βγάζεις για το σωστό και το λάθος.

Έψαξα και πρέπει πριν κάνεις τους πειραματισμούς να δώσεις πολύ προσοχή στα εξής:

*Το ροδόνερο είναι αποτελεσματικό μόνο εάν χρησιμοποιείται ως το κύριο συστατικό σε μια τελική σύνθεση. Είναι σημαντικό να κοιτάξεις τη λίστα συστατικών και να βεβαιωθείς ότι το «Rosa Damascena Flower Water» είναι το πρώτο συστατικό στη λίστα για να εξασφαλίσεις την υψηλή απόδοση του. Αυτό το συστατικό είναι απολύτως ασφαλές για το δέρμα, αλλά συνιστάται πάντα να κάνεις ένα patch test όταν δοκιμάζεις νέα προϊόντα για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει αλλεργική αντίδραση.

Σχετικά με τα DIY tutorials του TikTok που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να δημιουργήσουν το δικό τους ροδόνερο, οι ειδικοί συμφωνούν πώς είναι σημαντικό να αποφεύγονται τα τριαντάφυλλα που αγοράζονται από το κατάστημα, τα οποία συνήθως καλλιεργούνται με χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων φυτοφαρμάκων που είναι πιθανότατα ερεθιστικά για το δέρμα.

Η διαδικασία παρασκευής του ροδόνερου, μην ξεχνάμε, κανονικά γίνεται σε ειδικά εργαστήρια, σε συγκεκριμένες συνθήκες όπου αξιοποιούνται όλα τα ευεργετικά συστατικά της απόσταξης στο τελικό προϊόν.

Έπειτα είναι και το θέμα συντήρησης που θέλει ιδιαίτερη προσοχή…

Εγώ ψάχνοντας πάντως κατάλαβα πώς καθετί για να είναι σωστό και αποτελεσματικό χρειάζεται εξειδίκευση. Καθένας στο είδος του…έγιναν και επιστήμονες όλοι στο Tiktok.

Είναι σαν να λες εάν έχεις ακμή μην πας σε δερματολόγο αλλά βάλε ροδόνερο που θα φτιάξεις μόνος σου σπίτι και εξαφάνισες τα σπυράκια!!!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή βίντεο: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Οι 10 διατροφικοί μύθοι που «ξεσκεπάζουν» οι ειδικοί

xristiana

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana