ΚεντρικήΟμορφιά

Τα λάθη στο μακιγιάζ που ταλαιπωρούν τα μάτια σου

25/10/2022 

Τα μάτια είναι από τα πιο ευαίσθητα όργανα τους σώματός σου για αυτό και πρέπει να τα προσέχεις όσο τίποτα άλλο. Αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που τα ταλαιπωρεί περισσότερο, θα σου απαντήσουμε το μακιγιάζ. Κατανοούμε πως σου αρέσει το έντονο βλέμμα και τα smokey eyes, ωστόσο εξαιτίας αυτών ώρες-ώρες τα νιώθεις ξηρά και κουρασμένα.

Τι πρέπει να αποφεύγεις ή να μειώσεις για λιγότερο κουρασμένα μάτια

Ελάττωσε τα χρήση του eye pencil κάτω από τα μάτια και πιο συγκεκριμένα στη γραμμή των βλεφάρων. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε εκείνο το σημείο υπάρχουν οι μεϊβομιανοί αδένες που διατηρούν τα μάτια υγρά. Όταν λοιπόν κάθε μέρα ακολουθείς αυτή τη τακτική, στην ουσία μπλοκάρεις τους αδένες, με αποτέλεσμα να έρχεσαι αντιμέτωπη με την ξηροφθαλμία.

Τώρα, αν είσαι από αυτές που αγαπούν το lash lift και δεν μπορούν χωρίς αυτό, μάλλον ήρθε η ώρα να το σταματήσεις εντελώς αφού για να διατηρούνται συνεχώς ανασηκωμένες οι βλεφαρίδες, οι τεχνικοί εφαρμόζουν κάποιες χημικές ουσίες πάνω τους, οι οποίες διασπούν τους δισουλφιδικούς δεσμούς.

Τέλος θα πρέπει να αποφεύγεις και τις ψεύτικες βλεφαρίδες, διότι για να τις τοποθετήσεις χρειάζεσαι ειδική κόλλα. Οι ουσίες που περιέχονται σε αυτήν έχουν φορμαλδεΰδη, η οποία μπορεί να βλάψει τους μεϊβομιανούς αδένες. Επίσης με την τακτική χρήση οι βλεφαρίδες σου κινδυνεύουν να σπάσουν, με αποτέλεσμα να σε στραφείς στα exte βλεφαρίδων, τα οποία είναι πιθανό να οδηγήσουν και αυτά  σε μολύνσεις των ματιών.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 12/2

xristiana

Θεσσαλονίκη: Δράσεις Αιμοδοσίας Και Συγκέντρωση Τροφίμων Από Τη ΧΑΝΘ

xristiana

Ενεργειακή κρίση: Τελικά πόσο κρύο είναι το πολύ κρύο;

xristiana