ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι με μπέικον και κρέμα

13/10/2022

Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

  • σπαγγέτι: 500 γρ
  • μπέικον ή καπνιστό χοιρινό: 150 γρ. σε κύβους ή ψιλοκομμένο
  • βούτυρο και ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • κρέμα γάλακτος: 200 ml
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • σκληρό τυρί της αρεσκείας (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα κ.λπ.): τριμμένο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα και το μπέικον συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι μαγειρεύετε μέχρις ότου τσιγαριστεί το μπέικον και εξατμιστούν τα υγρά.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και δένετε τη σάλτσα ανακατεύοντας για λίγο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε και τα μαϊντανό και κατεβάζετε το σκεύος από το μάτι.
  • Στο μεταξύ βράζετε τα σπαγγέτιι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους πασπαλισμένα με τριμμένο τυρί.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Νέες διαδικτυακές δράσεις σχετικά με το άγχος των εξετάσεων για μαθητές και τους γονείς τους

xristiana

Αστροφωτογράφοι αποτύπωσαν τον Ήλιο σε εικόνα 140 megapixel – «Ένας συνδυασμός επιστήμης και τέχνης»

xristiana

Ο Δήμος Ιλίου Συμμετέχει Στην 20ή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

xristiana