ΚεντρικήΜαγειρική

Σουφλέ πατάτας που λιώνει στο στόμα

21/10/2022

Υλικά

1,5 κιλό πατάτες
6 μέτρια αυγά
200 γρ. γιαούρτι αγελάδας
150 γρ. γκούντα
250 ml ζεστό νερό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Στρώστε τες σε ένα ταψί, αλατίστε τες και περιχύστε με το ελαιόλαδο.

Προσθέστε τα καρυκεύματα και ανακατέψτε καλά, ώστε να πάνε παντού.

Στη συνέχεια, καλύψτε τις πατάτες με το νερό και βάλτε τες για περίπου 25 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και προσθέστε το μείγμα στο ταψί. Τρίψτε το τυρί και πασπαλίστε το ταψί ομοιόμορφα. Αφήστε το να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα. Απολαύστε το γεύμα ζεστό.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

LED masks | Η top skincare τάση του ’23 υπόσχεται νεανική, λεία επιδερμίδα στο λεπτό

xristiana

Τράπεζα της Ελλάδος: Συμμετοχή στην παγκόσμια δράση «Η ώρα της Γης»

xristiana

Χτίζοντας Ανθρώπινες Σχέσεις Μεταξύ Μας, Με Τη Γειτονιά, Με Την Κοινότητα, Με Την Κοινωνία!

xristiana