ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη μάσκα αργίλου

4/10/2022

Οι μάσκες ομορφιάς αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή trends στην περιποίηση της επιδερμίδας και ανάμεσα σε αυτές πρωταγωνιστούν όσες είναι με άργιλο. Πρόκειται για μάσκες που ευεργετούν την επιδερμίδα καθώς συμβάλλουν στον καθαρισμό, στην απορρόφηση της λιπαρότητας και στην ανανέωση της.

Σήμερα θα μάθεις όμως μερικά tips για τη σωστή εφαρμογή αλλά και αφαίρεση της μάσκας αργίλου, ώστε η φροντίδα της επιδερμίδας σου να είναι ολοκληρωμένη και να βλέπεις πάντοτε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Καθαρισμός

Πριν εφαρμόσεις την μάσκα αργίλου (αλλά και οποιαδήποτε άλλη μάσκα), θα πρέπει να έχεις κάνει καλό καθαρισμό του προσώπου σου με μια καθαριστική σύνθεση κατάλληλη για τον δικό σου τύπο δέρματος, για να  απομακρύνεις το μακιγιάζ, το σμήγμα και τους ρύπους.

Η ιδανική ποσότητα

Δεν ισχύει σίγουρα ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα που θα δεις στο πρόσωπό σου. Ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα μάσκας είναι αρκετό για να κάνει τη δουλειά που θέλεις. Έτσι και η μάσκα θα δράσει αλλά και εσύ θα έχεις κάνει οικονομία στο προϊόν.

Αφαίρεση

Βγάλε τη μάσκα αργίλου από την επιδερμίδα με ένα νωπό μαλακό ύφασμα. Ιδανικά χρησιμοποίησε χλιαρό νερό για να το βρέξεις. Τρίψε απαλά τη μάσκα κάνοντας κυκλικές κινήσεις και όχι επιθετικά, αλλά απαλά. Σκούπισε καλά την επιδερμίδα, χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα, ιδανικά ζεστή και νωπή και κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις.

Ενυδάτωση

Μετά τη μάσκα αργίλου η ενυδάτωση της επιδερμίδας επιβάλλεται. Εφάρμοσε τον ορό αντιγήρανσης που έχεις και στη συνέχεια, την ενυδατική σου κρέμα. Τα συστατικά των προϊόντων αυτών θα έχουν την ευκαιρία να δράσουν σε βάθος και τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana

Ημερίδα Για Το Θέμα Της Εξαφάνισης Ανηλίκων

xristiana

Έβρος-Δαδιά: Οριοθετημένη η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο – Επιτόπου ισχυρές δυνάμεις

xristiana