9/10/2022
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
- πατάτες: 1 κιλό
- μπακαλιάρος παστός: 1 κιλό
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζανιού
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο: 1 φλιτζάνι
- σκόρδο ψιλοκομμένο: 2 κουταλάκια του γλυκού
- μαϊντανός ψιλοκομμένος: 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι ή κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας
- λεμόνια, ο χυμός: 3
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζετε για μία νύχτα ή για 24 ώρες αν πρόκειται για μεγάλο φύλλο.
- Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε για 15΄. Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε για 20΄περίπου προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
- Τέλος, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 5΄ ακόμη. Προσθέτετε πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.
Πηγή: https://www.icookgreek.com