ΚεντρικήΟμορφιά

Λέμε ναι ή όχι στο “Slugging”, τη θεραπεία προσώπου με βαζελίνη;

18/10/2022

H GenZ (δηλαδή με ηλικία γέννησης τα early 90’s) επιλέγοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πλατφόρμες επικοινωνίας, δημιουργεί διάφορα beauty trends που γίνονται viral μέσα σε μια νύχτα.

Με βασικό σκοπό την πιο θεαματική εικόνα τις περισσότερες φορές καταφεύγουν σε υπερβολές που άλλοτε εντυπωσιάζουν και άλλοτε κρύβουν κινδύνους.

Ένα νέο beauty tip (όχι στην ουσία και τόσο νέο) είναι και το “Slugging”.

Με εκατομμύρια views,tutorials,γνώμες ειδικών και μη ήταν αναπόφευκτο να μου τραβήξει την προσοχή.

Τι είναι όμως ακριβώς το “Slugging”;

Πρόκειται για ένα κορεάτικο trend που θέλει τους fans να αλείφουν το πρόσωπο τους με βαζελίνη. Slug στα αγγλικά σημαίνει γυμνοσάλιαγκας οπότε κάνε τους συνειρμούς.

Πως κάνεις slugging;

Απλώνεις ένα παχύρευστο στρώμα βαζελίνης αφού έχεις κάνει την βραδινή σου beauty ρουτίνα ώστε αυτό το φιλμογενές προϊόν να κλειδώσει την υγρασία και να εξασφαλίσει έξτρα ενυδάτωση και αναζωογόνηση.

Για την ακρίβεια πλένεις καλά το πρόσωπο σου, βάζεις toner, το serum σου π.χ. υαλουρονικό οξύ που δίνει ενυδάτωση, την κρέμα νυκτός και στο τέλος ένα λεπτό φιλμ βαζελίνης.

Αν και ευφάνταστη ως ονομασία η χρήση της βαζελίνης σίγουρα δεν είναι κάτι τόσο πρωτοποριακό. Μόνο η κυκλοφορία της βαζελίνης χρονολογείται από το 1872.

Μέσα σε όλους αυτούς τους αιώνες έχει χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικούς αλλά και αισθητικούς σκοπούς ενώ άπειρα είναι τα άρθρα για εναλλακτικούς τρόπους χρήσης της.

Ένα προϊόν τόσο κοινό σε όλα τα σπίτια που κατά καιρούς έχει “δαιμονοποιηθεί” και αυτό κυρίως γιατί είναι παράγωγο πετρελαίου και προφανώς ο όρος μπερδεύει. Όμως στην πραγματικότητα μιλάμε για τη λευκή βαζελίνη που το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον δηλαδή δεν είναι βιοδιασπώμενη.

Ωστόσο αν έχεις οποιαδήποτε ανησυχία μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις φυσικά προϊόντα όπως κεραλοιφή ή βούτυρο καριτέ.΅

Dos and Dont’s

*Το slugging είναι ιδανικό για πολύ ξηρά δέρματα, αφυδατωμένα ή σε περιόδους πολύ κρύου σε δέρματα που έχουν περισσότερη ανάγκη από ενυδάτωση. Χρησιμοποιείται επίσης η βαζελίνη συχνά σε περιπτώσεις εκζέματος ή ψωρίασης.

*Σε δέρματα λιπαρά ή σε δέρματα με τάση προς ακμή δεν συνιστάται. Δεν είναι ότι φράζει τους πόρους αλλά εγκλωβίζει το σμήγμα ή άλλα μικρόβια και τα βοηθάει να ερεθιστούν ακόμα περισσότερο.

*Δεν είναι το slugging για κάθε μέρα. Σε υπερβολικά ξηρά δέρματα μπορεί να γίνει 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

*Τέλος δεν συνδυάζεται με ρετινόλη ή οξέα που κάνουν απολέπιση και είναι πολύ δραστικά στο δέρμα.

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις καλό είναι να ακούς τις συμβουλές του δερματολόγου σου και φυσικά να είσαι γνώστης της επιδερμίδας σου ώστε να ξέρεις ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες της.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή βίντεο: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Χαμόγελο Του Παιδιού: Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές – Οδοντιατρικές Εξετάσεις

xristiana

13 τροφές με λίγες θερμίδες που είναι εκπληκτικά χορταστικές

xristiana

H σημαντική έκθεση «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ» στην Ηλιούπολη

xristiana