27/10/2022
Υλικά
Μερίδες: 4
- 800 γρ. μοσχάρι από ελιά, σε κύβους 4-5 εκ.
- 1.200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
- 5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για το κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την καυτερή πιπερίτσα και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύπτει τα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά (αν χρειάζεται, σε δόσεις), μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τις πατάτες, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.