ΚεντρικήΜαγειρική

Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα

27/10/2022

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  800 γρ. μοσχάρι από ελιά, σε κύβους 4-5 εκ.
  •  1.200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  •  5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  •  2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  •  1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  •  1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για το κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την καυτερή πιπερίτσα και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύπτει τα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
  4. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά (αν χρειάζεται, σε δόσεις), μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  7. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τις πατάτες, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
  8. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Πηγή: https://www.gastronomos.gr

Related posts

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις και Κούλουμα με επίκεντρο τον Βόλο και τη Ν. Αγχίαλο

xristiana

“Οι Επιδημίες Του Χειμώνα”: Ενημερωτική Εκδήλωση Από Το ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου

xristiana

Σεισμός τώρα 3,6 Ρίχτερ στην Κέρκυρα

xristiana