ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος Καλαμαριάς Παραδίδει “Μαθήματα Ζωής”

14/10/2022

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς ο Δήμος Καλαμαριάς, με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, διοργανώνουν εκδήλωση στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 10 π.μ.

Μέλη του Εθελοντικού Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας USARHELLAS, θα παρουσιάσουν στους πολίτες το πρωτόκολλο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Περισσότερα από 10 ομοιώματα (littleAnn) θα τοποθετηθούν στην πλατεία και οι εθελοντές θα δείξουν στους πολίτες που θα παραβρεθούν, τον τρόπο που μπορούν να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους με τη μέθοδο της ΚΑΡΠΑ όταν παραστεί ανάγκη.

«Με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών μας, πάντοτε δημιουργούμε ευκαιρίες, προκειμένου να κάνουμε όλο και περισσότερους δημότες κοινωνούς σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια. Η Καλαμαριά εξάλλου είναι η μοναδική ελληνική πόλη, που συμμετέχει στο δίκτυοHeartSafeCities, έχοντας σε στρατηγικά σημεία πάνω από 40 απινιδωτές και περισσότερους από 2.000 πολίτες με πιστοποίηση στην εφαρμογή της καρδιοπνευμονικής αναζοωγόνησης», επισημαίνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

May Swap: Ανταλλαγη ρουχων και βιβλιων και εργαστηριο με βασικες τεχνικες πλεξιματος

xristiana

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Νοιαζόμαστε, Συζητάμε, Αναλαμβάνουμε Δράση!

xristiana

Νοικοκυριά Θα Ενισχυθούν Με Δωρεάν Προϊόντα Από Το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ

xristiana