ΚεντρικήΚοινωνικά

Η ΕΟΔΥΑ Συμμετέχει Στη Δράση «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

7/10/2022

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 (10:00-14:00), η ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) & η Επι.Ζω. (Επιμόρφωση Ζωής) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), συμμετέχουν ενεργά στις ενημερωτικές – εκπαιδευτικές δράσεις στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς».

Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερωθούν – εκπαιδευτούν πολίτες στην επανεκκίνηση της καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί Καρδιακή Ανακοπή.

Η πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί, απευθύνεται στους Ευρωπαίους νέους, και στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού θυμάτων που επιβιώνουν από καρδιακή ανακοπή. Η δράση περιλαμβάνει ταυτόχρονη διοργάνωση εκδηλώσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες με την υποστήριξη τοπικών οργανισμών εκπαίδευσης στην αναζωογόνηση.

Η ΚΑΡΠΑ είναι ευκολότερη από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι και σώζει ζωές. Οι άνθρωποι φοβούνται να κάνουν ΚΑΡΠΑ και αυτό είναι κατανοητό, αλλά οι συγκεκριμένες δράσεις θα δείξουν ότι είναι μια απλή διαδικασία που μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι.

Απλοί πολίτες έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να σώσουν ζωές σε αυτές τις συνθήκες. Ακόμα και μια μικρή αύξηση στο ποσοστό του κοινού που εφαρμόζει ΚΑΡΠΑ σε αυτές τις περιπτώσεις θα σώσει πολλές ζωές.

Επίσης χρειαζόμαστε απεγνωσμένα λήψη πρωτοβουλιών ώστε να διδάσκεται κανονικά η αναζωογόνηση στα σχολεία, νέα νομοθεσία που να απαιτεί & να υποχρεώνει για την εγκατάσταση Απινιδωτών σε πολυσύχναστους δημόσιους & ιδιωτικούς χώρους όπου μπορεί να συμβεί καρδιακή ανακοπή, καθώς και την εκπαίδευση προσωπικού που εργάζεται σε αυτούς τους χώρους.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας από τις 10:00 έως τις 14:00 την Κυριακή 16 Οκτωβρίου .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνονται επιδείξεις τεχνικών Αναζωογόνησης, αντιμετώπισης Πνιγμονής από ξένο σώμα και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από Πιστοποιημένους Εθελοντές Εκπαιδευτές της ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) & της Επι.Ζω. (Επιμόρφωση Ζωής).

Πηγή: https://www.larissanet.gr

Related posts

Skincare: Οι κινήσεις-ματ που αναζωογονούν την επιδερμίδα

xristiana

COVID, γρίπη και RSV: Τι ισχύει με τον εμβολιασμό ενόψει χειμώνα

xristiana

Μικρολίμανο: Ράμπα για την πρόσβαση ΑμεΑ στο παραλιακό μέτωπο

xristiana