News ΑΜΕΑΚεντρική

Α. Χαροκόπος απο Βάρδα: ”Ασφαλής μετακίνηση, σε αξιοπρεπές περιβάλλον”

16/10/2022

Τη Βάρδα επισκέφθηκε ο Αντώνης Χαροκόπος, ως εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια του εκεί παραρτήματος Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Σε σχετική ανακοίνωση του σημειώνει τα εξής: ”

”Με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκα (μαζί με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων) πριν τα επίσημα εγκαίνια, τους χώρους των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Λεχαινών στην Βάρδα.

Η ασφαλής μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία σε αξιοπρεπές περιβάλλον αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα που μας βρίσκει όλους σύμφωνους.

Η αποϊδρυματοποίηση δεν είναι μία κανονιστική πράξη ή διοικητική λειτουργία. Προϋποθέτει τη συνειδητή υιοθέτηση από το κράτος και από όλους όσους εμπλέκονται σε αυτήν ενός νέου υποδείγματος. Ενός υποδείγματος που θα βασίζεται στη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας.

Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ/Σ για την δημιουργία της πρώτης στέγης όπως επίσης τους εργαζόμενους που συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. ”

Πηγή: https://dete.gr

Related posts

“Μια Αγκαλιά Για Τα Παιδιά” Από Τον Σύλλογο Γυναικών “ΙΡΙΔΑ”

xristiana

Οι 11 λόγοι που δεν έχει αποτέλεσμα η ρουτίνα ομορφιάς σου

xristiana

Αργεντινή: Έρχονται τα γενετικά τροποποιημένα σιτηρά – Λύση ή «κατάρα»;

xristiana