ΚεντρικήΟμορφιά

Αν η δερματολόγος ήταν η κολλητή μας… θα μας ψιθύριζε το μυστικό!

24/10/2022

Οι επισκέψεις στον δερματολόγο, αν και θα έπρεπε να συγκαταλέγονται στα μικρά ταξίδια χαράς για εμάς τις γυναίκες έχουν πια μετατραπεί σε ραντεβού με το αδιέξοδο. Αμέτρητες συμβουλές, συχνά μη ρεαλιστικές, νέα θαυματουργά προϊόντα, άγνωστες πρώτες ύλες, όλα μας βομβαρδίζουν.

Αν η καλύτερή μας φίλη ήταν δερματολόγος, τι θα μας συμβούλευε να κάνουμε για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας νεανική;

Aπό τη Δέσποινα Σάμψων

1. Ποτέ (μα ποτέ) δεν είσαι σίγουρη αν (και πότε) πρέπει να περάσεις στην επόμενη πίστα με τις ενέσιμες θεραπείες.

Η Αμερικανίδα ειδικός, Rachel Nazarian, επίκουρος καθηγήτρια δερματολογίας στο περίφημο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης είναι σαφής και αποκαλύπτει στον αμερικανικό Τύπο: «Στην ασθενή μου δεν θα πάρω την πρωτοβουλία να της αναφέρω πρώτη το botox, εκτός αν με ρωτήσει η ίδια. Όμως, όταν διαπιστώσω σε μια φίλη ότι έχει μια βαθιά ρυτίδα έκφρασης στο μεσόφρυο και δεν της περνάει καν το botox από το μυαλό, θα της το πω εγώ πρώτη για να το διορθώσει άμεσα». Ναι, οι δερματολόγοι πιστεύουν βαθιά μέσα τους ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει μία γυναίκα για τις πρώτες εμφανείς γραμμές έκφρασης είναι να ξεκινήσει νωρίς τις ενέσεις για να αποφύγει τον κίνδυνο να μετατραπούν σε βαθιές ρυτίδες. Καθώς μεγαλώνουμε όλες οι κινήσεις τού προσώπου μας επιδεινώνουν τις γραμμές αυτές, οι οποίες δεν μπορούν πια να σβήσουν, χωρίς το επόμενο στάδιο των ενέσιμων υλικών που είναι τα εμφυτεύματα.

2. Μα, χρειάζεται κάποια γυναίκα όλα αυτά τα καλλυντικά;

Πότε ακριβώς να βρεις χρόνο να εφαρμόσεις κρέμες, σέρουμ, μάσκες ενυδάτωσης και να προλάβει να τις απορροφήσει το δέρμα πριν εμφανιστείς στο γραφείο; Οι πρακτικές Αμερικανίδες δερματολόγοι δίνουν πάλι τη λύση. Το μυστικό τους είναι ότι πράγματι εκτός από μια καλή αντιηλιακή προστασία που θεωρούν αναντικατάστατη, για τις υπόλοιπες κρέμες αντιγήρανσης υπάρχει εναλλακτική. Η δρ Ranella Hirsch, κορυφαία δερματολόγος στην Αμερική, αποκαλύπτει ότι εκείνη και οι συνάδερφοί της γνωρίζουν πολύ καλά στον κλάδο τους ότι οι συστάσεις για τόσα προϊόντα δεν είναι ρεαλιστικές. Πολλές γυναίκες εκτίθενται καθημερινά στην ηλιακή ακτινοβολία ακυρώνοντας τη χρήση ρετινοειδών. Άλλες είναι φαν της μίας κρέμας χωρίς όμως να έχει κυκλοφορήσει το προϊόν που διαθέτει από μόνο του όλα τα απαραίτητα συστατικά. Και τέλος, ένας μεγάλος αριθμός γυναικών κουράζονται με τις ποσότητες ή τη διαδικασία ή έχουν τόσο ευαίσθητο δέρμα που δεν ανέχονται πάνω του τις δραστικές ουσίες. Για όλους αυτούς τους λόγους, η ειδικός προτείνει σε κοντινά της πρόσωπα ήπιες, δηλαδή μη επεμβατικές, θεραπείες με λέιζερ ανανέωσης, σύσφιξης και λάμψης κάθε ένα με δύο μήνες αντί για ένα πακτωλό προϊόντων που καταλήγουν αχρησιμοποίητα στο νεσεσέρ. Ναι, οι δερματολόγοι στην Αμερικοί δεν προωθούν στις φίλες τους προϊόντα ομορφιάς τόσο εύκολα όσο πιστεύουμε.

3. Τι είναι αυτό που δεν θα περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε από τη συγκεκριμένη ειδικότητα; “Ασκηθείτε περισσότερο”.

Η βόλτα από το πάρκινγκ στο εμπορικό κέντρο για την αγορά μιας σούπερ αντιγηραντικής δεν αρκεί για να διατηρούμε το πρόσωπό μας φρέσκο και νεανικό. Όλοι οι ειδικοί δερματολόγοι συμφωνούν ότι η έντονη κίνηση έχει αντιγηραντικά αποτελέσματα καθώς αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και κυρίως πυροδοτεί την παραγωγή ενζύμων που έχουν την ιδιότητα να επιδιορθώνουν βλάβες που προκαλούν: η έκθεση στον ήλιο, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το στρες και οι ελεύθερες ρίζες. Η Rachel Nazarian από το Mount Sinai Hospital αποκαλύπτει ότι συμβουλεύει τις φίλες της να γυμνάζονται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα μια που σύμφωνα με τις μελέτες, στις οποίες έχει εσωτερική πρόσβαση, αυτή η συχνότητα είναι η ελάχιστη που απαιτείται για να υπάρχουν ορατά αποτελέσματα. Οι έρευνες είναι πολύ πρόσφατες και σε πρώιμο στάδιο γι’ αυτό δεν μπορούν να διαδοθούν από το επίσημο στόμα μιας ιατρικής υπηρεσίας. Σε λίγα χρόνια, όμως, όλοι πιστεύουν ότι η άσκηση θα αποτελεί επίσημη σύσταση αντιγήρανσης από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μεσσήνη: Προσβάσιμη σε ΑμεΑ η παραλία της Μπούκας – Τοποθετήθηκε μηχάνημα Seatrack

xristiana

Mini Festival: Κόδρα I Camp-To-Park!

xristiana

Ανακαλύφθηκε το μόριο «κλειδί» για τη θεραπεία του καρκίνου

xristiana