ΚεντρικήΠεριβάλλον

ΑΒ Βασιλόπουλος και WWF Ελλάς: Μικρές κινήσεις, μεγάλης σημασίας για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

12/10/2022

Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μια μικρή κίνηση,  όπως η σωστή αποθήκευση ενός κομματιού φέτας, μπορεί να έχει μεγάλη σημασία  για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων; 

Σου ακούγεται παράξενο, το ξέρω. Όμως, δεν είναι! 

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα μεγάλο «σιωπηλό» περιβαλλοντικό ζήτημα με κοινωνικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις και μας αφορά όλους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ευθύνεται για το 8% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ενώ εκτιμάται ότι κάθε χρόνο εκλύονται περίπου 3,3 δισεκατομμύρια τόνοι μεθανίου εξαιτίας της αποσύνθεσης των τροφίμων.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαζί με το WWF Ελλάς έχουν ξεκινήσει ένα «ταξίδι» ενημέρωσης και κινητοποίησης κατά της σπατάλης τροφίμων και μας προσκαλούν να «ταξιδέψουμε» παρέα,  κάνοντας μικρές κινήσεις, μεγάλης σημασίας, για να «σώσουμε το φαγητό» και να προστατέψουμε το περιβάλλον. 

Ξεκίνα σήμερα κιόλας, από την κουζίνα του σπιτιού σου με μικρές κινήσεις, υιοθετώντας πιο βιώσιμες λύσεις για σένα, την οικογένειά σου και το περιβάλλον. 

5 ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

•    Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο συμβάλλει στη διατήρησή του για μεγαλύτερο διάστημα 
•    Αν περίσσεψε φαγητό, μπορείς να το πάρεις μαζί σου σε τάπερ για την επόμενη ημέρα στη δουλειά 
•    Ο σωστός υπολογισμός των μερίδων, θα σε βοηθήσει να μαγειρεύεις τις ποσότητες που χρειάζεσαι. 
•    Αν κάτι δεν μπορείς να το καταναλώσεις, μπορείς να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου ή να το δωρίσεις σε κάποιον που έχει πραγματικά ανάγκη
•    Οι γονείς με μικρά παιδιά μπορούν να μαγειρεύουν παρέα με τα μικρά τους. Με αυτόν τον τρόπο, τα εμπλέκουν στη διαδικασία παρασκευής, και είναι πιθανότερο να φάνε όλο το φαγητό και τελικά … καμία μερίδα να μην πάει χαμένη.

ab

Μέσα από μικρές αλλά σημαντικές κινήσεις, όλοι συμβάλλουμε στη μείωση της σπατάλης τροφίμων! 

Γίνε κι εσύ μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας της ΑΒ Βασιλόπουλος και του WWF Ελλάς. Μάθε περισσότερα εδώ: https://www.ab.gr/responsible/meiosi-spatalis-trofimon.

Πηγή: https://www.skai.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://www.skai.gr

Related posts

Κοζάνη: Θέσεις εργασίας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

«ΚΥΝΗΓΙ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ»

xristiana