News ΑΜΕΑΚεντρική

Ένα μεζεδοπωλείο στη Δράμα απασχολεί άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 95% (video)

13/10/2022

Μια ιδιωτική επιχείρηση με περισσότερους από 50 εργαζόμενους υποχρεούται να απασχολεί άτομα με αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 3%. Ένα μεζεδοπωλείο – παντοπωλείο στη Δράμα, μπορεί να μην διαθέτει 50 εργαζόμενους, ωστόσο απασχολεί άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 95%. Ιδρύθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική επιχείρηση «Αλληλέγγυα Συνεργασία». Στόχος της επιχείρησης, η ένταξη των ατόμων με αναπηρία τόσο σε έναν εργασιακό χώρο όσο και στην κοινωνία.

Δείτε επίσης στην “Ειδική Έκδοση” για τα άτομα με αναπηρία με τίτλο ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ:

Ο 28χρονος Γιώργος Τσιλομελέκης είναι ένας αρχιτέκτονας από την Τιθορέα Φθιώτιδας, που γεννήθηκε με 94% βαρηκοΐα. Ωστόσο κατάφερε να μιλάει και να επικοινωνεί κανονικά μετά από αρκετά χρόνια λογοθεραπείας. Ήρθε στην Αθήνα για να εργαστεί, πέρασε από αρκετές συνεντεύξεις χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι που ένα μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ακόμα, στο ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ: Η υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α. Γιάννα Χορμόβα μάς μιλά για τα τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται για τα άτομα με αναπηρία μέσω των νέων προγραμμάτων της Υπηρεσίας.

Παρουσίαση Μιχάλης Αρβανίτης

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2022/tv/news-themata-oktovrios/20221012-ENTHETO-XWRISPERIORISMOUS.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2022/20221012-ENTHETO-XWRISPERIORISMOUS.jpg

Πηγήhttps://www.ertnews.gr

Related posts

Έρευνα: Διατροφή χαμηλή σε φλαβανόλες οδηγεί σε απώλεια μνήμης – Τι πρέπει να τρώτε

xristiana

Ψάρι βραστό (Ψαρόσουπα με λαχανικά)

xristiana

Ενημερωτική Ομιλία Για Την Κατάθλιψη Στην Τρίτη Ηλικία

xristiana