ΚεντρικήΟμορφιά

Ένας ολοκληρωμένος και εύκολος οδηγός για τη δημιουργία μιας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας

23/10/2022

Ποια συστατικά να χρησιμοποιείτε – Με ποια σειρά να τα εφαρμόζετε.

Η τήρηση μιας καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας ακούγεται αρκετά εύκολη, αλλά για πολλούς είναι εκπληκτικά δύσκολη. Η καλύτερη συμβουλή περιποίησης της επιδερμίδας που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να δημιουργήσετε μια προσεγμένη, εξατομικευμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και, φυσικά, να την τηρήσετε.

Η συνέπεια είναι το κλειδί, όπως και η υπομονή. Χρειάζεται, όμως, χρόνος -συνήθως τέσσερις εβδομάδες- για να αρχίσουν οι φόρμουλες περιποίησης της επιδερμίδας να δείχνουν αποτελέσματα. Αν λοιπόν, θέλετε, να έχετε έναν μπούσουλα σχετικά με μια απλή και σταθερή ρουτίνα, το oprahdaily.com μίλησε με ειδικούς του χώρου και έχει όλες τις απαντήσεις σχετικά με τα τρία βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πώς να δημιουργήσετε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα πρέπει να αποτελείται από τρία βήματακαθαρισμόςθεραπεία και προστασία του δέρματος, λέει η Azadeh Shirazi, πιστοποιημένη δερματολόγος.

Καθαρισμός προσώπου

Καθαρισμός προσώπου

Αναζητήστε μια απαλή φόρμουλα αντί για μια με πολλά ενεργά συστατικά, λέει η Erum Ilyas, δερματολόγος στο Schweiger Dermatology Group. Ο στόχος του καθαρισμού είναι να μειωθεί η συσσώρευση λιπαρότητας από το προηγούμενο βράδυ ή οι ακαθαρσίες που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει ένα καθαριστικό που κάνει απολέπιση ή αντιμετωπίζει θέματα, αλλά τα συστατικά πρέπει να παραμείνουν στο δέρμα σας για τουλάχιστον ένα λεπτό για να έχουν αντίκτυπο», λέει η Shirazi. «Το να το βάζετε απλά και να το ξεπλένετε δεν κάνει και πολλά».

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, επιλέξτε μια φόρμουλα με αφρό ή τζελ, η οποία θα σας προσφέρει βαθύτερο καθαρισμό. Αν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, δοκιμάστε ένα καθαριστικό σε μορφή κρέμας. Αν, πάλι, φοράτε μακιγιάζ, ίσως να θέλετε να κάνετε διπλό καθαρισμό το βράδυ. «Πρώτα θα εφαρμόσετε ένα βάλσαμο καθαρισμού με βάση το λάδι, το οποίο διασπά το μακιγιάζ, και στη συνέχεια το καθαριστικό αφρού, τζελ ή κρέμας», εξηγεί η Morgan Rabach, δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, όμως, μην καθαρίζετε περισσότερο από δύο φορές την ημέρα, κάτι που μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματός σας.

Θεραπεία

Βιταμίνη C

Τώρα που η επιδερμίδα σας είναι καθαρή, θέλετε να εφαρμόσετε μια φόρμουλα που στοχεύει στη συγκεκριμένη ανησυχία του δέρματός σας. Θα πρέπει να περιέχει ένα ενεργό συστατικό, όπως βιταμίνη Cάλφα και βήτα υδροξυοξέανιασιναμίδη ή ρετινόλη, λέει η Shirazi. Συστατικά όπως αυτά είναι αποδεδειγμένο ότι αντιμετωπίζουν τη θαμπάδα, την ξηρότητα, την ανομοιόμορφη υφή, τα σπυράκια, τις λεπτές γραμμές, τις σκοτεινές κηλίδες ή την απώλεια σφριγηλότητας.

Αναζητήστε ένα toner ή έναν ορό, καθώς πρόκειται για ελαφριά προϊόντα που προορίζονται για να βυθίζονται στο δέρμα σας. «Η εφαρμογή δραστικών ουσιών σε δέρμα που μόλις καθαρίστηκε αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους», λέει ο Ilyas.

Προστασία

Περιποίηση προσώπου

Η ενυδάτωση του δέρματός σας είναι το τρίτο κρίσιμο βήμα. «Το πρωί, βεβαιωθείτε ότι η ενυδατική σας κρέμα περιέχει SPF για να σας προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και το μπλε φως», λέει η Ilyas. Για το βράδυ, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με κορυφαίους ενυδατικούς παράγοντες που επανορθώνουν το δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, προτιμήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα που περιέχει υαλουρονικό οξύ», συνιστά η Ilyas. «Για αντιγήρανση, προτιμώ μια ενυδατική κρέμα που περιέχει βλαστοκύτταρα, νιασιναμίδη, ρεσβερατρόλη ή καφεΐνη για να βοηθήσει στην υποστήριξη της κυτταρικής ανανέωσης», λέει η Shirazi.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Το Φάληρο ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Παράταση Αιτήσεων Στα Επιδοτούμενα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέων

xristiana

Η πρόγνωση για τη σημερινή ημέρα

xristiana