ΚεντρικήΜαγειρική

Μπακαλιάρος με πατάτες λεμονάτες και κρεμμύδια

9/10/2022

 Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

  • πατάτες: 1 κιλό
  • μπακαλιάρος παστός: 1 κιλό
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζανιού
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο: 1 φλιτζάνι
  • σκόρδο ψιλοκομμένο: 2 κουταλάκια του γλυκού
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος: 2 κουταλιές της σούπας
  • αλεύρι ή κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας
  • λεμόνια, ο χυμός: 3
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζετε για μία νύχτα ή για 24 ώρες αν πρόκειται για μεγάλο φύλλο.
  • Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε για 15΄. Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε για 20΄περίπου προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
  • Τέλος, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 5΄ ακόμη. Προσθέτετε πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Οι καλύτερες πρωτεΐνες (αντί για κρέας) για την μείωση της χοληστερόλης, σύμφωνα με διαιτολόγο

xristiana

Σχολικό bazaar από το “Χαμόγελο του Παιδιού” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

xristiana

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις, ασφαλισμένων με αναπηρία από ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ κ.λπ. (πλην ΚΕΠΑ)

xristiana