ΚεντρικήΜαγειρική

Συνταγή για κρεμ μπρουλέ με βελούδινη υφή

29/9/2022

Υλικά

    3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
    1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
    2 κρόκοι αυγών
    1 κ. σ.  λευκή ζάχαρη
    1 κ. σ. ακατέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς.

Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια να σιγοβράσουν στη φωτιά.

Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη λευκή ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα.

Ρίξτε σιγά- σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.

Αδειάστε την κρέμα σε φόρμες και ψήστε για 50 λεπτά, μέχρι το μείγμα αυγών να μην είναι πλέον υγρό. Ψύξτε την κρεμ μπρουλέ στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ρίξτε την ακατέργαστη ζάχαρη πάνω από την κρέμα και καραμελώστε την με ένα φλόγιστρο.

Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΓΟ 4 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΩΔ. ΟΠΣ 5011444 (Ε.Π. «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020»)

xristiana

Η Γλυφάδα γιορτάζει την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

xristiana

Παράταση Έως Τις 17/8 Για Τις Αιτήσεις Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ

xristiana