ΚεντρικήΟμορφιά

6 απλά βήματα για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου με ακμή

28/9/2022

Μια καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος με ακμή είναι απαραίτητη όταν είσαι επιρρεπής σε ξεσπάσματά της. Η καθημερινή φροντίδα μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου στα παρακάτω:

#1. Να αφαιρέσει την περίσσεια λιπαρότητα

#2. Να διατηρήσει τους πόρους καθαρούς

#3. Να βελτιώσει τις κηλίδες

Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για την ακμή προσώπου είναι αναγκαία αλλά δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη για να είναι αποτελεσματική.

Καθάρισε απαλά το πρόσωπό σου

Ένα απαλό καθαριστικό προσώπου για ακμή είναι μια καλή επιλογή εάν έχεις ήπια σπυράκια (απόκλεισε τα σκληρά σαπούνια και τα αντιβακτηριδιακά). Επίλεξε ένα καθαριστικό που να περιέχει σαλικυλικό οξύ. Καθάρισε το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ. Ο καθαρισμός το βράδυ εξασφαλίζει ότι ξεπλένεις κάθε ίχνος μακιγιάζ, ιδρώτα και βρωμιάς από το πρόσωπό σου.

Το καθαριστικό προσώπου για ακμή Blemish+Age Cleanser Gel της SkinCeuticals με δομή παρόμοια μ’ εκείνη της ανθρώπινης επιδερμίδας, απολεπίζει την επιδερμίδα, απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητα και το makeup ενώ μειώνει τις ατέλειες βελτιώνοντας τις λεπτές γραμμές του προσώπου σου.

Χρησιμοποίησε τόνερ

Ανάλογα με τα συστατικά που περιέχει το τόνερ σου μπορεί να βοηθήσει στα εξής:

#1. Να αφαιρέσει την περίσσεια λιπαρότητα

#2. Να βελτιώσει τον τόνο του δέρματός σου

#3. Να ενυδατώσει την επιδερμίδα σου

#4. Να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων και των κηλίδων

Η λοσιόν προσώπου για ακμή Blemish+Age Τoner της SkinCeuticals αφαιρεί ρύπους, σμήγμα και κυτταρικά υπολείμματα ενώ το χαμηλό pH της απολεπίζει το δέρμα και αποσυμφορεί τους φραγμένους πόρους αφήνοντας την επιδερμίδα σου λαμπερή, ομοιογενή και καθαρή.

Βάλε ορό προσώπου (serum) για επιπλέον προστασία

Το serum είναι ένα είναι ένα συμπυκνωμένο προϊόν, σχεδιασμένο για να μεταφέρει τα πιο δραστικά συστατικά πιο βαθιά μέσα στο δέρμα. Γι’ αυτό είναι περισσότερο αποτελεσματικό. Αφού στεγνώσει τελείως το τόνερ, εφάρμοσε το serum προσώπου για ακμή και άφησέ τον ν’ απορροφηθεί πλήρως.

To serum προσώπου για ακμή Blemish+Age Defence Serum της SkinCeuticals προλαμβάνει τον σχηματισμό ακμής γιατί μειώνει το βακτήριο P. Acnes. Παράλληλα προλαμβάνει τις δυσχρωμίες, μειώνει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και αποσυμφορεί τους φραγμένους πόρους. Ελαχιστοποιεί τις ατέλειες, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Εφάρμοσε ειδικές κρέμες θεραπείας για την ακμή

Μετά το τόνερ και τον ορό και αφού στεγνώσει καλά το πρόσωπό σου, άπλωσε την κρέμα θεραπείας για την ακμή προσώπου σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σου. Άφησε την ν’ απορροφηθεί πλήρως πριν εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα. Για την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος κατά της ακμής, επικοινώνησε με τον δερματολόγο σου.

Χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα

Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό να ενυδατώνεις το ήδη λιπαρό δέρμα, αλλά μην παραλείψεις αυτό το βήμα. Τα φάρμακα για την ακμή προσώπου μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα. Για να μειώσεις την ξηρότητα εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για επιδερμίδες με ακμή, δύο φορές την ημέρα.

Εφάρμοζε το αντηλιακό σου κάθε μέρα

Πολλά φάρμακα για την ακμή προσώπου κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο (φωτοευαισθησία). Έτσι, χρειάζεσαι οπωσδήποτε αντηλιακή προστασία σε καθημερινή βάση. Διάλεξε είτε μία ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας, είτε ένα ξεχωριστό αντηλιακό προϊόν που θα το φοράς μετά την ενυδατική κρέμα.

Αυτά τα απλά βήματα είναι η ρουτίνα φροντίδας για τα πρόσωπα με ακμή. Το πιο κρίσιμο βήμα όμως στην ρουτίνα περιποίησης, είναι η ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Όσο πιο συνεπής είσαι, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις.

Πηγή: https://www.missbloom.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ναυτίες εγκυμοσύνης: Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν

xristiana

Το #1 beauty μυστικό για να διαρκεί το άρωμά μας όλη μέρα

xristiana

Το Pink Gala Από Τη MeliSoula Έρχεται Ξανά Στη Θεσσαλονίκη Για Καλό Σκοπό!

xristiana