ΚεντρικήΟμορφιά

4 tips για σταθερό μακιγιάζ | Πώς να το διατηρείς αναλλοίωτο όλη τη μέρα

15/9/2022

To σταθερό μακιγιάζ, χωρίς έξτρα λιπαρότητα, γυαλάδες και αλλοιώσεις, είναι το ζητούμενο όλων των γυναικών αλλά και των επαγγελματιών makeup artists. Ποια δεν θέλει ένα άψογο makeup, που δεν θα “τρέχει” μετά από λίγη ώρα και δεν θα δημιουργούνται ανεπιθύμητες μουτζούρες και σημάδια από τη μάσκαρα ή το μολύβι ματιών;

Τατιάνα Μπλάτνικ | Όλες οι φορές που θέλαμε να αντιγράψουμε το φρέσκο και πολύ κολακευτικό μακιγιάζ της

Κι επειδή η ερώτηση είναι ρητορική, και φανταζόμαστε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που το αλλοιωμένο μακιγιάζ σού έχει χαλάσει τη μέρα, δες παρακάτω τέσσερα σωτήρια tips που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα την επόμενη φορά που θα μακιγιαριστείς:

4 tips για αναλλοίωτο μακιγιάζ όλη μέρα

#1. Μην παραλείπεις την ενυδάτωση (+ primer)

Είναι σημαντικό να προετοιμάζεις την επιδερμίδα σου με ένα ενυδατικό σέρουμ και την κρέμα σου, έτσι ώστε να ενισχύσεις την υγρασία στην επιφάνειά του και να εμποδίσεις την ενδεχόμενη δημιουργία γραμμών, που πολλές φορές οφείλονται στην αφυδάτωση. Επιπλέον, τα primers όχι μόνο επιτελούν τον ίδιο σκοπό (της ενυδάτωσης) αλλά και προετοιμάζουν την επιδερμίδα να δεχτεί όλα τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν, διατηρώντας τα σταθερά σε αυτή. 

Επιπλέον, αν αντιμετωπίζεις ιδιαίτερο θέμα με τη μάσκαρα που τρέχει και λερώνει το κάτω μέρος των ματιών, δοκίμασε την επόμενη φορά να εφαρμόσεις ένα ειδικό primer ματιών, που θα εμποδίσει τις χρωστικές από το να “λιώσουν”.

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το primer

#2. Χρησιμοποίησε το σωστό για σένα foundation

Μην πέσεις στην παγίδα τού να εφαρμόσεις το αγαπημένο foundation της κολλητής σου ή αυτό που είδες να διαφημίζει στα social media κάποια αγαπημένη σου beauty blogger. Μπορεί να είναι άψογο για εκείνες, αλλά να μην ταιριάζει στον δικό σου τύπο δέρματος. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις λιπαρή επιδερμίδα και να χρειάζεσαι ένα makeup με ματ τελείωμα, ή να έχεις φουλ ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα και να πρέπει να απλώσεις ένα πολύ υδαρές και ενυδατικό foundation. Αν επομένως εφαρμόσεις ένα προϊόν που δεν απευθύνεται στις δικές σου ανάγκες, είναι λογικό να αλλοιωθεί μετά από λίγη ώρα και να σου χαλάσει το όλο αποτέλεσμα. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να δοκιμάσεις εσύ η ίδια το όποιο foundation και ει δυνατόν, να ζητήσεις ένα μικρό δείγμα για να τεστάρεις για μερικές μέρες πώς κάθεται στο δέρμα σου. 

#3. Σέταρε το αποτέλεσμα με πούδρα

Οι πούδρες προσώπου είναι από τα πιο χρήσιμα προϊόντα μακιγιάζ, αφού όχι μόνο σταθεροποιούν το makeup, κάνοντάς το να διαρκεί περισσότερο, αλλά και σε βοηθούν να αποκτήσεις ένα ματ αποτέλεσμα στο πρόσωπο, που ιδίως για τις λιπαρές επιδερμίδες είναι πολύ σωτήριο. Επιπλέον, καμουφλάρουν τυχόν ατέλειες και χαρίζουν ομοιόμορφη όψη. 

Γνωρίζεις τις διαφορές μεταξύ loose και pressed πούδρας;

#4. Μην ξεχνάς το setting spray

H τελευταία πινελιά στο μακιγιάζ είναι το setting spray, και δεν είναι τυχαία το απαραίτητο τελευταίο βήμα όλων των πετυχημένων makeup artists. Πρόκειται για ένα καλλυντικό προϊόν που θυμίζει face mist, με τη διαφορά ότι τα ειδικά πολυμερή που περιέχει όχι μόνο “σφραγίζουν” το makeup, κρατώντας το στη θέση του αναλλοίωτο για ώρες, αλλά επιπλέον χαρίζουν μια φωτεινή, υγιή όψη στην επιδερμίδα. Μην το μπερδεύεις ωστόσο με το face mist, καθώς δεν έχουν την ίδια λειτουργία και σκοπό.

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ποιες τροφές θα σου χαρίσουν λαμπερή επιδερμίδα

xristiana

Stand up Comedy φιλανθρωπικού χαρακτήρα

xristiana

2ος καλλιτεχνικός διαγωνισμός με θέμα: «Μην αφήνεις κανέναν πίσω!»

xristiana