ΚεντρικήΟμορφιά

Στον τροπικό της παπάγιας για ακόμα πιο όμορφη επιδερμίδα!

15/9/2022

Νόστιμη, ζουμερή, γλυκιά και με μαλακή σάρκα, η παπάγια, πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων και βιταμινών, μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα μας προσφέροντας μια υγιή, ελαστική και χωρίς ερεθισμούς επιδερμίδα! Πώς; Απολαμβάνοντας τα θετικά της οφέλη, μέσα από μια απλή πλάκα σαπουνιού! Μάθετε τα πάντα: οφέλη, ιδιότητες, παρενέργειες και στο τέλος σας περιμένει και μία μικρή έκπληξη για τη χρήση του σαπουνιού παπάγιας εκτός από την ομορφιά μας!  

Ο καρπός του φυτού Carica papaya, του γένους Καρική (Carica), αποτελεί ιθαγενές φυτό των τροπικών χωρών της Αμερικής. Καλλιεργείτο στο Μεξικό πολλούς αιώνες πριν την έλευση των κλασικών μεσοαμερικανικών πολιτισμών, ενώ σήμερα φύεται στις περισσότερες χώρες με τροπικό κλίμα, όπως στη Βραζιλία, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, τη Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες, αλλά και στη νότια Κρήτη.

Γνωστή για τις θρεπτικές ιδιότητές της, η παπάγια αποτελεί κύριο συστατικό σε πολλές προτάσεις της γαστρονομίας. Για την περιποίηση του δέρματος, όμως, χρησιμοποιείται σε μορφή σαπουνιού. Με απολεπιστικές ιδιότητες διατηρεί το δέρμα απαλό και απαλλαγμένο από τις ακαθαρσίες, προσδίδοντας μια ευχάριστη αίσθηση.

Οι ιδιότητες και τα οφέλη του σαπουνιού παπάγιας

Το ενεργό ένζυμο αυτού του φρούτου, ονομάζεται παπαΐνη και χρησιμοποιείται στην επεξεργασία σαπουνιών για διάφορους σκοπούς. Όποιες το έχουν δοκιμάσει, έχουν ενθουσιαστεί!

  • Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση, η ουσία παπαΐνη χρησιμοποιείται συχνά στη δερματολογία για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των ουλών.
  • Βελτιώνει την υγεία του δέρματος, καθώς προάγει την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων και των ακαθαρσιών.
  • Καθώς περιέχει βιταμίνη C, μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών και βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου.
  • Παράλληλα, χάρη στην παρουσία της βιταμίνης Α που αποτελεί θρεπτικό συστατικό για την τόνωση των κυττάρων, επιτυγχάνει τη μείωση στην εμφάνιση των κηλίδων και γενικότερα, των ανωμαλιών του δέρματος, εξασφαλίζοντας μια πιο υγιή, φωτεινή και ομοιόμορφη εμφάνιση.

Ακόμη περισσότερα οφέλη…

Όπως ήδη αναφέραμε, το σαπούνι παπάγιας διαθέτει απολεπιστική δράση, ενώ με την παρουσία παπαΐνης, καταλύει την αποικοδόμηση των πρωτεϊνών όταν συνδυάζεται με νερό.

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως αποτελεί ιδανικό σύμμαχο για τη θεραπεία της ακμής και στην πρόληψη των φραγμένων πόρων εξαιτίας της συσσώρευσης των νεκρών κυττάρων.

Στην πραγματικότητα, προάγει τον καθαρισμό και βοηθά στην απομάκρυνση της κατεστραμμένης κερατίνης, αποτρέποντας παράλληλα και τις ουλές.

Το σαπούνι παπάγιας, όμως, είναι και καταπραϋντικό. Σε περιπτώσεις αλλεργίας, γδαρσίματος ή πληγών έχει την ιδιότητα να μετριάζει τον πόνο, να μειώνει την αίσθηση κνησμού και την ερυθρότητα.

Αν και θεωρείται πως μειώνει τις κηλίδες, κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, τουλάχιστον προς το παρόν. Υπάρχουν όμως ενδείξεις, πως με την τακτική εφαρμογή του σαπουνιού μπορεί να απαλυνθούν οι ουλές, με την πάροδο του χρόνου.

Είναι αλήθεια πως η παπαΐνη δεν φωτίζει χημικά το δέρμα, όπως συμβαίνει με τις λευκαντικές κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Λειτουργεί απολεπίζοντας τα εξωτερικά στρώματα που μπορεί να μαυρίσουν ή να καταστραφούν από τον ήλιο, όμορφα και απλά.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα Στον Δήμο Βόλβης

xristiana

Απόκτησε πυκνές βλεφαρίδες με 3 βήματα

xristiana

32η Εθελοντική Αιμοδοσία Από Τον Δήμο Πεντέλης

xristiana