ΚεντρικήΟμορφιά

3 θαυματουργά skincare συστατικά που σας κάνουν να φαίνεστε νεότερη

3/9/2022

Αν επιθυμούμε να μειώσουμε τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να συσφίξουμε την επιδερμίδα του προσώπου και του λαιμού, αυτά είναι 3 από τα πιο σημαντικά skincare συστατικά που θα βοηθήσουν στον στόχο μας.

Εκτός από το υαλουρονικό οξύ, ποντάρουμε σε κάποια ακόμα καλλυντικούς παράγοντες που σύμφωνα πάντα με μελέτες έχουν σημαντικές ιδιότητες για τη διατήρηση μίας νεανικής, φρέσκιας επιδερμίδας. Αν θέλουμε λοιπόν να μειώσουμε τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να συσφίξουμε την επιδερμίδα του προσώπου και του λαιμού αυτά είναι 3 από τα πιο σημαντικά skincare συστατικά τα οποία θα συμβάλλουν στον στόχο μας. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συστηματική εφαρμογή τους και ο απαραίτητος καθαρισμός της επιδερμίδας, μία με δυο φορές τη μέρα.  Επιλέγουμε λοιπόν τα καλλυντικά μας βάσει τα παρακάτω συστατικών που εμπεριέχονται στη σύνθεσή τους.

Φίλτρα UV

Το μεγαλύτερο ποσοστό της πρόωρης γήρανσης του δέρματος προκαλείται από τον ήλιο, γι’ αυτό το αντηλιακό είναι το πιο δυνατό όπλο στην μάχη ενάντια στις ρυτίδες και στα σημάδια γήρανσης. Για να καθυστερήσουμε την εμφάνισή τους, εφαρμόζουμε χειμώνα – καλοκαίρι το κατάλληλο αντηλιακό προσώπου. Δεν ξεχνάμε και την περιοχή του λαιμού. Εναλλακτικά, αν δε θέλουμε να φοράμε αντηλιακό και κρέμα, επιλέγουμε μία αντηλιακή σύνθεση που την αντιγηραντική δράση μίας κρέμας.

Ρετινόλη και τα ρετινοειδή

Ο όρος «ρετινοειδή» αναφέρεται και σε άλλα φυσικά παράγωγα της ρετινόλης, όπως ρετινάλη (ρετιναλδεΰδη), ρετινοϊκό οξύ και ρετινυλικοί εστέρες. Η ρετινόλη είναι μορφή βιταμίνης Α, η οποία εκτός από αντιοξειδωτικές ιδιότητες, έχει την ιδιότητα να διεισδύει στο δέρμα και να ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας έτσι το βάθος των ρυτίδων. Χρησιμοποιείται ευρέως στις αντιρυτιδικές κρέμες που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή.

Τι να προσέξουμε: Επειδή πρόκειται για αποτελεσματικά αλλά δραστικά ενεργά συστατικά, τα εισάγουμε σταδιακά στην περιποίησή μας. Επιπλέον καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε βράδυ και να χρησιμοποιούμε υψηλή αντηλιακή προστασία.

Πεπτίδια

Είναι ιδανικά για την επιδερμίδα άνω των 40. Τα πεπτίδια στις καλλυντικές συνθέσεις είναι οργανικές ενώσεις αμινοξέων που διευκολύνουν την επικοινωνία των κυττάρων του δέρματος, βελτιώνοντας πολλές διεργασίες. Πιο συγκεκριμένα «πετυχαίνουν λείανση του δέρματος, ενίσχυση του φράγματος της επιδερμίδας, αύξηση της ενυδάτωσης των εξωτερικών στοιβάδων της επιδερμίδας, αισθητή βελτίωση του πάχους της και μείωση των ρυτίδων γύρω από το στόμα και τα μάτια.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Το γκολφ και η… αστοχία στο τέλος

xristiana

Εξανθήματα στα παιδιά: Πώς θα καταλάβετε αν είναι σοβαρά

xristiana