ΚεντρικήΟμορφιά

Φριζάρισμα: Όλα όσα κάνετε και το προκαλείτε – Αλλάξτε συνήθειες τώρα!

26/9/2022

Το φριζάρισμα στα μαλλιά είναι το χειρότερο σας και το γνωρίζουμε. Όσο κι αν τα φορμάρετε, απλώσετε τα κατάλληλα προϊόντα λείανσης και τα ενυδατώνετε τελικά βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση. Ναι, γιατί είναι δυσάρεστο και εκνευριστικό.

Αμέσως μόλις αυξηθεί  η υγρασία στην ατμόσφαιρα οι άκρες σας αποκτούν αυτή την υφή που δεν θέλετε να αγγίζετε καν αλλά και την όψη που σας στενοχωρεί. 

Σύμφωνα με τους hairstyists βάζετε κι εσείς το χεράκι σας σε όλο αυτό που σημαίνει ότι έχετε μερικές κακές συνήθειες που προκαλούν το φριζάρισμα. Τις εντόπισαν, σας τις αποκαλύπτουμε και σας παρακαλούμε να τις σταματήσετε asap.

Αρχικά δεν χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα περιποίησης και φροντίδας. Τα μαλλιά για να μην φριζάρουν χρειάζονται πλούσια και σωστή ενυδάτωση.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το σαμπουάν που πρέπει να έχει πλούσια ενυδατικά στοιχεία στη σύνθεση του δεν πρέπει ποτέ αν ξεχνάτε το conditioner στις άκρες των μαλλιών μόνο αλλά και τη μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας και τις ανάγκες τους.

Κεφάλαιο 2ο: Σκούπισμα. Σας έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι μετά το λούσιμο δεν τρίβετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα αφού με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας φριζάρουν και μάλιστα πολύ. Τα ταμπονάερετε. Αποκλειστικά και μόνο.

Με απαλές κινήσεις. Θα πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Η τριβή άλλωστε από φριζάρισμα προκαλεί και σπάσιμο στις άκρες. Και δεν θέλετε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Σεσουάρ: Κι εδώ θέλουμε την προσοχή σας. Πρέπει να κρατάτε το σεσουάρ σε απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών από τα μαλλιά σας.

Και για να τα προστατεύετε από τη φθορά που προκαλεί η θερμότητα αλλά και για να αποφύγετε το φριζάρισμα. Επίσης πάντα πριν από το στέγνωμα απλώνετε στην επιφάνεια των μαλλιών και τις άκρες, αποφεύγοντας τις ρίζες, προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα.

Δημιουργούν μια ασπίδα στην τρίχα, ενυδατώνουν και λειαίνουν.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ενδομητρίωση: Είναι τελικά αξεπέραστο εμπόδιο υπογονιμότητας;

xristiana

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Άνοιξε η πλατφόρμα – Βήμα βήμα η αίτηση

xristiana

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Με Θέμα «Μύθοι Και Αλήθειες Για Τα ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ Και Τα ΕΜΒΟΛΙΑ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Με Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

xristiana