ΚεντρικήΟμορφιά

Προϊόντα μακιγιάζ: Πώς θα τα κάνεις σαν καινούργια για να τα χρησιμοποιήσεις ξανά, αν σπάσουν

29/9/2022

Σε όλες μας έχει συμβεί να πέσει το νεσεσέρ μας στο πάτωμα με τα προϊόντα μακιγιάζ και να έχουμε δράματα καθώς η ακριβή μας πούδρα ή το κόμπακτ μέικ απ που μόλις αγοράσαμε έγινε κομμάτια. 

Πριν κλάψουμε τα χρήματα που ξοδέψαμε για την αγορά τους θα πρέπει όλες να ξέρουμε πως αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα. Επιπλέον, πάντα υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα προϊόντα μακιγιάζ μας σαν καινούργια.

Οι make up artists μας δίνουν λύσεις που είναι πολύ χρηστικές και που όλες μας θα πρέπει να ξέρουμε.

Σπασμένη κόμπακτ πούδρα

Σε περίπτωση ρωγμής, την καλύπτουμε κάνοντας blending με ένα πινέλο. Ωστόσο, αν έχει γίνει χίλια κομμάτια ένας τρόπος είναι να τη θρυμματίσουμε και να την μετατρέψουμε σε σκόνη την οποία μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε με τη βοήθεια ενός πινέλου. Εναλλακτικά, στο στάδιο αυτό μπορείτε να βάλετε λίγο αλκοόλ σε ένα βαποριζατέρ και να ψεκάστε τη πούδρα. Αφού την ανακατέψετε καλά με ένα πινελάκι την στρώνετε στη συσκευασία της. Στη συνέχεια πιέστε την με λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να γίνει ξανά μια λεία επιφάνεια. Μετά από λίγες ώρες θα είναι πραγματικά σαν καινούργια.

Ακριβώς την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούμε για ένα ρουζ, μια σκιά ματιών και ένα μπρόνζερ που έγιναν κομμάτια.

Σπασμένο τζελ φρυδιών

Προσθέστε στο περιεχόμενο του λίγη βαζελίνη και ανακατέψτε με ένα πινελάκι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει καθώς θα γίνει σαν καινούργιο.

 Make Up

Σπασμένο κραγιόν

Βάλτε το στο ψυγείο ώστε να παγώσει. Στη συνέχεια προχωρήστε στη συγκόλλησή του ενώ με ένα πινελάκι χειλιών, αν χρειαστεί, διορθώστε το σχήμα του. Ένας δεύτερος τρόπος είναι να το λιώσουμε και να το βάλουμε μέσα σε ένα βαζάκι και στη συνέχεια να το χρησιμοποιούμε με το πινέλο των χειλιών όπως κάνουμε με ένα lip gloss. Και ένας τελευταίος τρόπος εξίσου απλός με τον πρώτο είναι με έναν αναπτήρα να θερμάνετε τα δύο σπασμένα κομμάτια που θέλετε να ενώσετε και στη συνέχεια να πιέσετε το ένα πάνω στο άλλο ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.

Πηχτή μάσκαρα

Μπορείτε να την τοποθετήσετε για 10’ μέσα σε βραστό νερό για να ρευστοποιηθεί. Μόλις κρυώσει το περιεχόμενό της θα είναι σαν να την αγοράσατε μόλις. Αν χρειαστεί να την αραιώσετε περισσότερο μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες φυσιολογικού ορού.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Απόκριες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

xristiana

“Το μεγάλο μας τσίρκο” από μαθητές

xristiana

3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής της Eduact

xristiana