ΚεντρικήΟμορφιά

Πρησμένα μάτια: Σε τι οφείλονται και 5 τρόποι για να τα αντιμετωπίσεις

29/9/2022

Τα πρησμένα μάτια δεν είναι χαριτωμένα. Μας κάνουν να μοιάζουμε με πυγμάχο που μόλις βγήκε από το ρίνγκ και δεν τα θέλουμε. Για να τα αντιμετωπίσουμε όμως, πρέπει να μάθουμε σε τι οφείλονται. Αυτό θα κάνουμε σήμερα και μετά θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να επαναφέρουμε την όψη μας άμεσα.

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) ξυπνώ πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα με μάτια τόσο πρησμένα, που θα μπορούσα να είμαι σωσίας του Ρόκυ Μπαλμπόα στην ομώνυμη ταινία. Ok, είναι υπερβολή αυτή η παρομοίωση, αλλά έτσι νιώθω. Τα πρηξίματα στα μάτια είναι ένα πολύ αληθινό πρόβλημα, και μιας που σήμερα ΠΑΛΙ ξύπνησα έτσι, σκέφτηκα ότι είναι η τέλεια ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε για αυτό το θέμα που απασχολεί πολλές από εμάς. Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή….https://giphy.com/embed/RKJFT4mi3o6xW

via GIPHY

Σε τι οφείλονται τα πρηξίματα;

Τα μάτια είναι μία περιοχή στην οποία το δέρμα είναι πολύ ιδιαίτερο. Είναι ευάλωτο απέναντι σε πολλά πράγματα και η εμφάνισή του επηρεάζεται από πολλά συστήματα του σώματος (βλ. λεμφικό). Τα πρηξίματα λοιπόν, μπορεί να οφείλονται στην κληρονομικότητα, στην κατακράτηση υγρών, σε αλλεργίες, στην έκθεση στον ήλιο, σε έλλειψη ύπνου, σε κακή διατροφή…

Wedding skin: Οι θεραπείες ομορφιάς που αξίζει να κάνεις λίγο καιρό πριν ντυθείς νύφη

Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα μάτια σου μπορεί να πρηστούν για τον οποιοδήποτε λόγο. Ναι, είναι άδικο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ακόμα και αν ακολουθείς σωστή διατροφή, πίνεις πολύ νερό, κοιμάσαι καλά, ακόμα και αν τα κάνεις όλα σωστά, μπορεί να ξυπνήσεις με πρησμένα μάτια. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να τα αντιμετωπίσεις; Θα σου πω.

Η καφεΐνη

Όχι, δεν αναφέρομαι στον καφέ που πίνεις το πρωί. Η καφεΐνη μέσα στα προϊόντα κάνει θαύματα για τα πρηξίματα στα μάτια. Το καλύτερο λοιπόν, είναι να έχεις πάντα στο ψυγείο ένα προϊόν για τα μάτια με καφεΐνη. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις κομπρέσες με φακελάκια τσαγιού που επίσης μπορείς να έχεις στο ψυγείο.

THE INKEY LIST, CAFFEINE EYE CREAM
VICHY, LIFTACTIV SUPREME EYES
NUXE, CREME PRODIGIEUSE BOOST MULTI-CORRECTION EYE BALM GEL
LA ROCHE-POSAY, REDERMIC R EYES
MARIO BADESCU, CAFFEINE EYE CREAM

Το κρύο

Το κρύο κάτω από τα μάτια βοηθά στη μείωση του πρηξίματος. Μπορείς λοιπόν να ρίξεις παγωμένο νερό στο πρόσωπό σου, ή να κάνεις απαλό μασάζ με ένα εργαλείο κρυοθεραπείας, όπως τα Cryo Balls του Hey Beauty! Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο κουτάλια, αλλά μην ξεχάσεις να τα βρέξεις ελαφρά πριν τα βάλεις στο δέρμα σου.

5F9A8233-600x600.jpeg

Το μασάζ

Το μασάζ βοηθά στην ενεργοποίηση της λέμφου, επομένως κάνει θαύματα για τα πρηξίματα. Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλά σου ή με ένα face roller, ακόμα και με ένα εργαλείο gua sha. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι η καθαριότητα των εργαλείων σου και φυσικά η απαλότητα στις κινήσεις. Όπως είπαμε, το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο και πρέπει να κάνεις ελαφριές, απαλές κινήσεις για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Το νερό

Όταν είσαι αφυδατωμένη, το σώμα σου προσπαθεί να κρατήσει όλα τα υγρά που μπορεί, κάτι που συμβάλει στο πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Πιες λοιπόν πολύ νερό, παράλληλα με όλα τα παραπάνω (μασάζ, καφεΐνη, κρύο). Πόσο νερό πρέπει να πιείς; Οι επιστήμονες συστήνουν τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα, άρα με 2 πολύ μεγάλα ποτήρια νερό το πρωί θα είσαι ok.

pexels-adrienn-1458562.jpeg

Ο ύπνος σε πιο ανασηκωμένη στάση

Όταν κοιμάσαι με το κεφάλι σου με ελαφριά κλίση προς τα επάνω, βοηθάς το σώμα σου να αποβάλλει το επιπλέον υγρό που μπορεί να συσσωρευτεί γύρω από τα μάτια σου. Επένδυσε λοιπόν σε ένα καλό, ανατομικό μαξιλάρι και φρόντισε να κοιμάσαι ελαφρώς ανασηκωμένη, αν σε απασχολούν -όπως εμένα- συχνά τα πρηξίματα γύρω και κάτω από τα μάτια.

After summer care: Η Δρ. Λύρα μας αποκαλύπτει τις θεραπείες «κλειδί» για ανανέωση μετά το καλοκαίρι

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη

ΧΡΙΣΤΊΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΧΡΌΝΗ

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr

Related posts

Ημέρα Φροντιστή Ατόμων Με Άνοια 2023 Από Την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών

xristiana

Καύσωνας: Μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό – Τι σημαίνει στ’ αλήθεια η δίψα

xristiana

Μαρία Μοντεσόρι

xristiana