ΚεντρικήΥγεία

Πλεύρης: Εξετάζεται η παραγραφή του προστίμου στους άνω των 60 που τελικά εμβολιάστηκαν

14/9/2022

Τι είπε για τις περιορισμένες επιλογές που έχουν οι πολίτες της Αττικής στον προσωπικό γιατρό.

Υπό εξέταση βρίσκεται η διαγραφή προστίμου για τους άνω των 60 ετών που ήταν ανεμβολίαστοι και τελικά έκαναν το εμβόλιο όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Αναφερόμενος στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή και είπε: «Θα επιθυμούσα τα άτομα που δεν εμβολιάζονται γιατί δεν πιστεύουν στην επιστήμη, να μην παρέμεναν στο Εθνικό σύστημα Υγείας, όμως η γραμμή που ακολουθούμε είναι να επαναξιολογούμε σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας».

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια τα οποία ξεκινούν σήμερα ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε: «Όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσηση, τα επικαιροποιημένα, παρέχουν κάλυψη όχι μόνο από τη βαριά νόσηση, αλλά προστατεύουν ως ένα κομμάτι και προς τη μόλυνση. Οι άνω των 60 και ευάλωτες ηλικιακές ομάδες έχουν σύσταση για να κάνουν το νέο εμβόλιο ενώ η ηλικιακή ομάδα 30-60, έχει τη δυνατότητα να κάνει το νέο εμβόλιο, σε συνεννόηση με τον γιατρό. Η δόση με το νέο εμβόλιο μπορεί να γίνει στο τρίμηνο από την προηγούμενη δόση».

Προσωπικός γιατρός: Περιορισμένες επιλογές στην Αττική

Για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού ο κ. Πλεύρης είπε ότι έχει ήδη εγγεγραμμένους 3.200 γιατρούς και όταν φτάσει στο 100% θα είναι αναγκαίοι περίπου 1.600 γιατρούς. Όπως είπε έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3,130.000 εγγραφές στον προσωπικό γιατρό, με το πρόβλημα των περιορισμένων επιλογών να υπάρχει στη Αττική και σε άλλες στοχευμένες περιοχές. «Στην Αττική μπορεί να εγγραφεί το 50% του γιατρού, άρα χρειάζονται περισσότεροι εγγεγραμμένοι γιατροί» ανέφερε ακόμη.

Ο Θάνος Πλεύρης διευκρινίζει ότι «για τη συνταγογράφηση και για να μην υπάρξει επιβάρυνση στη συμμετοχή, αρκεί να έχει εγγραφεί κάποιος σε προσωπικό γιατρό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μόνο ο συγκεκριμένος γιατρός θα μπορεί να συνταγογραφεί».

Όπως αναφέρει «προσαρμοζόμαστε καθώς, υπάρχει ελευθερία κινήσεων στον πολίτη. Η πολιτεία εξασφαλίζει δωρεάν γιατρό σε όλους. Η μόνη υποχρέωση είναι η εγγραφή. Όπως κινείται ο θεσμός σε 40 ημέρες, δε θα χρειαστεί να επιβληθεί κάποια κύρωση».

https://www.antenna.gr/templates/pages/player?cid=_y685_i_n/ib08=&w=670&h=377

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αν συμβαίνει αυτό ενώ περπατάτε, ίσως κινδυνεύετε με Αλτσχάιμερ

xristiana

«Καλοκαιρινή Βραδιά» Για Την Στήριξη Των Οικογενειών Του «Ορίζοντα»

xristiana

Διαδικτυακή εκδήλωση: “Οι Επιδημίες του Χειμώνα – Οι Πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν”

xristiana