ΚεντρικήΠεριβάλλον

Παγκόσμια Ημέρα Των Ζώων: Μεγάλη Ενημερωτική Δράση Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

30/9/2022

Ένα διήμερο αφιερωμένο στα ζώα και όσους αγαπάνε τα ζώα ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την αντίστοιχη, φετινή Παγκόσμια Ημέρα.

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου, από τις 17.00 το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο της οδού Πρασίνου Λόφου (σκεπαστό τμήμα Αττικής Οδού) η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου στήνουν μια μεγάλη γιορτή αφενός για να προωθήσουν το μήνυμα της φροντίδας, του σεβασμού και της προστασίας, αφετέρου για να πείσουν ακόμα περισσότερους πολίτες να βάλουν ένα ζωάκι στη ζωή τους υιοθετώντας κάποιο αδέσποτο, μεταξύ άλλων και από το πρόγραμμα υιοθεσίας, που με επιτυχία εφαρμόζει όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Μέσα σε αυτό το διήμερο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν αναλυτικά τι κάνει ο Δήμος για την προστασία των αδέσποτων της πόλης και ποια ζωάκια μπορούν αυτή την περίοδο να υιοθετηθούν. Θυμίζουμε, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, από τους πρώτους που εφάρμοσαν ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αστικής πανίδας, έχει περισυλλέξει εκατοντάδες αδεσποτάκια, τα οποία, αφού φροντίζει και φιλοξενεί, τα διαθέτει προς υιοθεσία. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έχει ήδη βρει ένα νέο σπιτικό στην αγκαλιά φιλόζωων οικογενειών.

Η εκστρατεία όμως είναι συνεχής, για αυτό και όλοι οι πολίτες πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι, εάν όχι υιοθετώντας, τουλάχιστον σεβόμενοι την συνύπαρξη με τους τετράποδους φίλους.

Παράλληλα, στη μεγάλη αυτή γιορτή για τα ζώα θα βρίσκονται κτηνίατροι και εκπαιδευτές για να δώσουν συμβουλές στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, με παράλληλες επιδείξεις κυναθλημάτων. Φυσικά, υπάρχει πρόγραμμα ειδικό για τα μικρά παιδιά, με παιχνίδια, διαγωνισμούς και δώρα. Στο χώρο θα λειτουργεί bazaar τα έσοδα του οποίου θα κατευθυνθούν για τις ανάγκες στήριξης των φιλοζωικών συλλόγων της περιοχής ενώ θα βραβευτούν και οι δεκάδες εθελοντές που καθημερινά συμβάλλουν στο έργο της φροντίδας των ζώων.

«Όσοι από εμάς έχουμε βάλει ένα ζωάκι στη καθημερινότητά μας καταλαβαίνουμε πόση θετικότητα και πόση αγάπη μπορεί να δημιουργήσει αυτή η σχέση. Η γιορτή που ετοιμάζουμε για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων φιλοδοξούμε να πείσει ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας να πράξουν το ίδιο.

Γιατί, στη διαρκή προσπάθεια να φροντίσουμε τα ζώα της πόλης μας, τους θέλουμε όλους συμμάχους. Είτε υιοθετώντας ένα αδέσποτο, είτε σεβόμενοι τα δικαιώματά τους. Θέλω να ευχαριστήσω το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου, τους εθελοντές που μας βοηθάνε αλλά και τους δεκάδες συνδημότες μας που άνοιξαν το σπίτι τους και υιοθέτησαν ένα αδεσποτάκι της πόλης. Είμαι σίγουρος ότι μετά από τη γιορτή θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι…», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Δωρεάν Rapid Test COVID-19 Στο Παλαιό Φάληρο

xristiana

Και οι ελέφαντες θρηνούν τους νεκρούς τους (video)

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 8/3

xristiana