ΚεντρικήΠεριβάλλον

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» Από Το ΕΚΠΑ

30/9/2022

Το Γενικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει στη Χαλκίδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων».

Το Πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών  Σπουδών στην «Ευφυή Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» – Master of Science (MSc) in Intelligent Management of Renewable Energy Systems.

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται διά ζώσης στην έδρα του Τμήματος στα Ψαχνά Εύβοιας (πλησίον της Χαλκίδας) και με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη παραγωγή και μετάδοση προηγμένων γνώσεων στον επιστημονικό χώρο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με έμφαση σε συναφείς επιστημονικές περιοχές των ενεργειακών συστημάτων, υλικό και λογισμικό, που καλύπτουν όλο το φάσμα των σύγχρονων εφαρμογών, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία σχεδίασης.

Οι θεματικές ενότητες του αντικειμένου του μεταπτυχιακού προγράμματος αναφέρονται στις τεχνολογίες της κατανεμημένης μικροπαραγωγής ενέργειας από συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), της ενσωμάτωσής τους σε δίκτυα και μικροδίκτυα με ευφυή έλεγχο, καθώς και της διαχείρισης και βελτιστοποίησης τέτοιων δικτύων με σύγχρονα εργαλεία σχεδίασης.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα μερικής φοίτησης, η οποία απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους.

Παράλληλα, το υψηλό επίπεδο σπουδών είναι εξασφαλισμένο καθώς σύμφωνα με την έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος, η ποιότητα της διδασκαλίας είναι υψηλή με πολλές καλές πρακτικές να υλοποιούνται ήδη, οι ερευνητικές δραστηριότητες είναι αξιέπαινες, οι εργαστηριακές υποδομές είναι λειτουργικές και άρτιες, ενώ το τμήμα διαθέτει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες.

Υποψήφιοι
Στο ΠΜΣ «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή των ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής και συγκεκριμένα συναφών Τμημάτων των Πολυτεχνείων, των Πολυτεχνικών Σχολών και των Σχολών Θετικών Επιστημών των Πανεπιστημίων και των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).

Ο ανώτατος αριθμός των εισακτέων φοιτητών στο ΠΜΣ ορίζεται σε τριάντα (30).

Επαγγελματικές Προοπτικές
Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού Προγράμματος διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για να διεκδικήσουν με αξιώσεις υπεύθυνες θέσεις ηλεκτρολόγου μηχανικού σε φορείς είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με σχεδίαση και ανάπτυξη συστημάτων παραγωγής και διανομής ενέργειας, αλλά και συστημάτων διαχείρισης ενέργειας μέσα σε κτήρια.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 γίνονται ηλεκτρονικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες:

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 14 ετών

xristiana

Icon Energy: «Κούρεμα» στα 78,5 MW από 120 MW για το φωτοβολταϊκό του Νίκα στη Θήβα

xristiana

Chris Appleton: Ο hairstylist της JLo αποκαλύπτει το trick για έξτρα όγκο στην αλογοουρά!

xristiana