ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεσσαλονίκη: Γιορτή Μελιού

26/9/2022

Επιστρέφει δυναμικά, ύστερα από διετή απουσία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Γιορτή Μελιού στη Θεσσαλονίκη (29/9-2/10), με τον χώρο αναψυχής του «Ξαρχάκου», απέναντι από τη ΧΑΝΘ, να μετατρέπεται σε ένα πάρκο, όπου κάθε διαδρομή του θα οδηγεί στην «πρωταγωνίστρια» μέλισσα και τα προϊόντα της.

Κεντρικό θέμα της φετινής γιορτής (σ.σ. πρόκειται για τη 13η διοργάνωση), στην οποία θα δώσουν το «παρών» 30 παραγωγοί είναι: «Η μέλισσα στη δίνη της κλιματικής αλλαγής».

Στόχος των διοργανωτών αποτελεί η μύηση των πολιτών, μικρών και μεγάλων, στις «καθαρές» γεύσεις μελιού καθώς και η ενημέρωση και επιμόρφωσή τους για το πώς είναι ο κόσμος, παρουσία των μελισσών, και πώς θα ήταν ή θα είναι αυτός, αν τελικά εκλείψουν.

Τη γιορτή φέτος συνδιοργανώνουν η 5η κοινότητα δήμου Θεσσαλονίκης, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος του νομού και το εργαστήριο μελισσοκομίας του ΑΠΘ.

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

Βιβλιοθήκη Αγάπης Από Τα Παιδιά Για Τα Παιδιά!

xristiana

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Θα μπαίνουν συνεχώς γιατροί στο σύστημα – Ανανέωση των συμβάσεων όλων των επικουρικών γιατρών

xristiana

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ΕΕ – Ποιες χώρες έχουν τον χειρότερο αέρα

xristiana