ΚεντρικήΜαγειρική

Εύκολα μπιφτέκια από γλυκοπατάτα

26/9/2022

Για τη σάλτσα:

Μισό φλιτζάνι απλό γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Για τα μπιφτέκια:

2 γλυκοπατάτες

1μιση κουταλιά της σούπας μαλακό βούτυρο

1 και ¼ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

3 φρέσκα κρεμμύδια

μισό φλιτζάνι ψημένα πεκάν κομμένα στη μέση

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό

αλατοπίπερο και ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας, καλύψτε το και βάλτε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του φαγητού.

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε τις σε μία μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό. Βάλτε το νερό να βράσει, μετά ελαττώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά. Σουρώστε. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ και λιώστε μέχρι να γίνουν μαλακές. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατέψτε καλά.

Φτιάξτε μπιφτέκια από τη ζύμη (2 κουταλιές της σούπας για κάθε ένα) και απλώστε σε ένα ταψί χάρτινη λαδόκολλα.

Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Τηγανίστε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα, για 3 λεπτά κάθε πλευρά.

Tip: αφήστε τα μπιφτέκια σε αναμμένο φούρνο μέχρι να ετοιμαστούν όλα και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Eurostat: Αυξήσεις ρεκόρ στις τιμές για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο

xristiana

Διήμερη Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στο Δήμο Περιστερίου

xristiana

Ποιοι πάσχοντες από διαβήτη κινδυνεύουν περισσότερο και από κατάθλιψη

xristiana