ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ζάκυνθος: Έπεσαν βράχοι στο “Ναυάγιο” μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ (video)

8/9/2022

Την προσοχή των σεισμολόγων προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Από τον σεισμό, μάλιστα, αποκολλήθηκαν βράχοι στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου όπως είχε προειδοποιήσει πριν από μερικά 24ωρα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Ήταν ένας αισθητός σεισμός σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Σίγουρα αναμένονται μετασεισμοί στις περιοχές αυτές και μάλιστα θα ήθελα να πω ότι ο σημερινός σεισμός έγινε στο ίδιο ρήγμα που είχε γίνει κι ο μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά το 2014, το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας.Χρειαζεται προσοχή, δεν ανησυχούμε και το παρακολουθούμε» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ και μέχρι τις 11:16 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν άλλοι 7 σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερο μέγεθος αυτό των 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbozenabieleszpl%2Fposts%2Fpfbid0Uh4AxW8vbtN1p8rgXNjYFupMUVAzqgQxsETo9SfNHPSM4Ay9QFqKyGKc6sPBiooMl&show_text=true&width=500

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ «είναι μια περιοχή στην οποία υπάρχει ένα ρήγμα μεγάλο δυτικά της Κεφαλονιάς, στο νότιο τμήμα είχαμε τον σεισμό και είναι το σημείο που βυθίζεται η πλάκα».

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «προς το παρόν δεν βλέπουμε μετανάστευση επικέντρων στο ρήγμα του Ληξουρίου» εκτιμώντας ότι «το φαινόμενο θα λήξει εδώ με κάποιον αριθμό μετασεισμών που δεν θα γίνονται αισθητοί καθώς θα σημειώνονται στη θάλασσα».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε ότι «πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι για το αν ηταν ο κύριος σεισμός».

Δήμαρχος Ληξουρίου: Ο σεισμός έγινε αισθητός

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στο Ληξούρι ο σεισμός των 5,4 Ρίχτερ όπως είπε στο protothema.gr o δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης: «Στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Ληξούρι ήταν το επίκεντρο του σεισμού και ήταν ιδιαίτερα αισθητός, τον καταλάβαμε όλοι. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος και όλοι μας ανησυχήσαμε, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές. Τα συνεργεία μας έχουν βγει στους δρόμους με μηχανικούς και την πολιτική προστασία και ελέγχουν αν υπάρχουν ζητήματα στους δρόμους, σε κτίρια, στα χωριά και στις κοινότητες. Ανησυχούμε και θα κάνουμε εμπεριστατωμένο έλεγχο, διότι από τον μεγάλο σεισμό του 2014 έχουμε ακόμα εκκρεμότητες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή βίντεο: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ζώδια σήμερα (13/01): Τάση αμφιθυμίας για σήμερα – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Ζώδια σήμερα (30/11): Δώστε χώρο μόνο σε ό,τι σας βοηθά να διατηρήσετε ισορροπίες- Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Βραζιλία: Ακραία ξηρασία στην πολιτεία Αμαζόνας – Αποστέλλεται ανθρωπιστική βοήθεια

xristiana