ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί να επιλέξεις προϊόντα με σαλικυλικό οξύ για τα μαλλιά σου

28/9/2022

Το σαλικυλικό οξύ βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας και των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος. Πρόκειται για ένα ελαιοδιαλυτό στοιχείο το οποίο σταματά τη λιπαρότητα και απολεπίζει βαθιά τους πόρους.

Αν αναρωτιέσαι, η απάντηση είναι όχι, το σαλικυλικό οξύ δεν είναι μόνο για το πρόσωπο. Επειδή, το τριχωτό της κεφαλής λοιπόν μπορεί να γίνει πηγή συσσώρευσης προϊόντων και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και ξηρό δέρμα, τα προϊόντα μαλλιών με σαλικυλικό οξύ μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

Ποια είναι τα οφέλη;

Το συγκεκριμένο οξύ βελτιώνει τη διαχείριση της πιτυρίδας και αφαιρεί αποτελεσματικά το φολιδωτό δέρμα.

Επίσης, ελαχιστοποιεί τον ερεθισμό και τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής. Στην ουσία αυτό που κάνει σαλικυλικό οξύ, είναι να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που ίσως είναι συσσωρευμένα, ανακουφίζοντας την επιδερμίδα.

Τέλος απομακρύνει την περίσσια λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής. Αυτή που υπάρχει εκ φύσεως στην επιδερμίδα, αλλά και εκείνη που προέρχεται από τη χρήση προϊόντων, όπως είναι το ξηρό σαμπουάν που μπορεί να χρησιμοποιείς συχνά.

Extra tip: Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το σαλικυλικό οξύ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα. Διότι μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Collarbone bob: Το κούρεμα που ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα

xristiana

Τι κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα;

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana