News ΑΜΕΑΚεντρικήΥγεία

Από το Οδοντιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου για τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία: Αγορά σύγχρονου Ψηφιακού Ορθοπαντομογράφου

16/9/2022

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, μετά από αίτημα των Συλλόγων Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Σερρών, Γονέων-Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Σερρών “Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”, και Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών ΕΕΕΕΚ, ανταποκρινόμενη και στις ανάγκες ατόμων με αναπηρία προχώρησε σε διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ενός σύγχρονου Ψηφιακού Ορθοπαντομογράφου για τη λήψη πανοραμικών οδοντιατρικών ακτινογραφιών. 

Η προμήθεια, τοποθέτηση και αδειοδότηση του μηχανήματος έχει ολοκληρωθεί και από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία του.

Να θυμίσουμε ότι στο Οδοντιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου εξυπηρετούνται από το 2012 τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

Η απόκτηση του μηχανήματος ενισχύει τη λειτουργία του Οδοντιατρικού Τμήματος και μειώνει την ταλαιπωρία των παιδιών με αναπηρία προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη ανακούφιση στους γονείς.

 Τέλος, τα παιδιά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης χειρουργούνται στο Νοσοκομείο μας με τη βοήθεια του Αναισθησιολόγου κ. Λώτη.

Ευχαριστούμε θερμά όσους στήριξαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια αυτή για την εξυπηρέτηση των παιδιών με αναπηρία, αλλά και όσους συνέβαλαν από τη δική τους πλευρά για την άμεση υλοποίηση του αιτήματος και την προμήθεια του μηχανήματος.

Πηγή: https://www.e-vima.gr

Related posts

Έρευνα: Η μεσογειακή διατροφή ενισχύει τη γονιμότητα

xristiana

Οκτώ χειμωνιάτικα look για ραντεβού με το ταίρι σας

xristiana

Πώς να ενισχύσετε τη φωτεινότητα του προσώπου σας

xristiana