14/8/2022
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. μανιτάρια
- 300 γρ. φασολάκια στρογγυλά, τρυφερά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3-4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες ή ψιλοκομμένες (χωρίς το πράσινο φύτρο τους)
- 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα ή κονσέρβας
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη (ή βούτυρο)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 250 ml λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε γρήγορα τα μανιτάρια (δεν τα μουλιάζετε), τα καθαρίζετε και τα στεγνώνετε καλά σε πετσέτα. Τα κόβετε σε λεπτά φετάκια. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) μαζί με το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια 4΄-5΄ ανακατεύοντας διαρκώς.
- Προσθέτετε κατόπιν τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 8΄ περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε κατόπιν τα ντοματάκια και βράζετε μέχρις ότου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
- Στο μεταξύ ζεματίζετε τα φασολάκια 5΄-6΄σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Τα ρίχνετε στα μανιτάρια μαζί με το μαϊντανό και αφήνετε όλα τα υλικά να πάρουν 1-2 βράσεις. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: https://www.icookgreek.com