ΚεντρικήΜαγειρική

Λουκάνικα και πατάτες με σάλτσα κάρι

21/8/2022

Υλικά

  • 600 γρ. χοιρινά λουκάνικα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2- 3 κ. σ. ήπιο ή μέτριο κάρι σε σκόνη, ανάλογα με τη γεύση
  • 400 γρ. γάλα καρύδας  
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 500 γρ. μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • Ρύζι, μαγειρεμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βγάλτε το κρέας από τα σχηματισμένα λουκάνικα και πλάστε σε κεφτέδες.

Βήμα 2
Ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις μπάλες λουκάνικου και τηγανίστε για 4- 5 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν κατά τόπους.

Βήμα 3
Ρίξτε τα κρεμμύδια και το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Βήμα 4
Ανακατέψτε τη σκόνη κάρυ και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό πριν προσθέσετε το γάλα καρύδας, τις ντομάτες και τις πατάτες.

Βήμα 5
Αφήστε να σιγοβράσουν ελαφρά, σκεπάστε χαλαρά με καπάκι και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και τα μπαχαρικά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.

Βήμα 6
Ενώ το κάρι σιγοβράζει, μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρετε μαζί.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Έλαιο Αργκάν: Τι κάνει στα μαλλιά σας η καθημερινή του χρήση

xristiana

Φιλανθρωπικό bazaar για τον Αχιλλέα!

xristiana

2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δ. Ωραιοκάστρου

xristiana