ΚεντρικήΟμορφιά

DIY: 3 σπιτικές συνταγές αντιγήρανσης που καταπολεμούν τις ρυτίδες

24/8/2022

Πιθανότατα τα έχουμε ήδη στην κουζίνα μας, ωστόσο δε γνωρίζαμε την αντιγηραντική και αναπλαστική δράση που έχουν στην επιδερμίδα, καθυστερώντας τα σημάδια γήρανσης. Ο λόγος για τα παρακάτω συστατικά που έχουν αποδείξει εδώ και αιώνες την ευεργετική αντιγηραντική, καλλυντική αξία τους. Εμείς ξεχωρίσαμε 3 συνταγές αντιγήρανσης που θα βοηθήσουν το δέρμα να αναζωογονηθεί μετά τις διακοπές και θα το θρέψουν σε βάθος.

Αντιγηραντικό scrub – μάσκα με ρύζι κατά των δυσχρωμιών και των ρυτίδων.

Θα χρειαστούμε

* 1 χούφτα μαύρο αναποφλοίωτο ρύζι

* 2  κ.σ. ελαιόλαδο

* 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

Τι κάνουμε

Αλέθουμε το ρύζι στο μπλέντερ και στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Εφαρμόζουμε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Περιμένουμε 30’ και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό κάνοντας ήπιο, κυκλικό μασάζ με τα δάχτυλά μας. Στη συνέχεια ταμπονάρουμε με ένα χαρτομάντιλο. Οι κόκκοι του ρυζιού έχουν διώξει τα νεκρά κύτταρα και έχουν κάνει την επιδερμίδα λεία και απαλή, ενώ τα υπόλοιπα συστατικά τροφοδοτούν το δέρμα με θρεπτικά λιπίδια, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που καταπολεμούν  τα σημάδια της γήρανσης.

Τip: Το ρύζι αποτελεί ένα εξαιρετικό καλλυντικό συστατικό που κάνει ήπια απολέπιση. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των φλεγμονών της ακμής, των σημαδιών γήρανσης και στην αύξηση της φωτεινότητας του δέρματος.

Απολεπιστική μάσκα με γιαούρτι και σύκα για τη λείανση των ρυτίδων

Θα χρειαστούμε

1 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο
* 2 φρέσκα ξεφλουδισμένα σύκα
* 1 κ.σ. μέλι

Τι κάνουμε

Κόβουμε τα σύκα και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα σε καθαρό, νωπό δέρμα και περιμένουμε γύρω στα 15 λεπτά. Έπειτα βρέχουμε τα δαχτυλά μας και κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο, επιμένοντας στη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και προαιρετικά ψεκάζουμε με ροδόνερο. Σε περίπτωση που περισσέψει μείγμα, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.

Tip:

– Πλούσιο σε βιταμίνη Α, γαλακτικό οξύ και αμινοξέα, το γιαούρτι χαρίζει λάμψη και λεία υφή στην επιδερμίδα, και παράλληλα την ενυδατώνει σε βάθος. Επιπλέον συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς.

-Το σύκο συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των ρυτίδων καθώς και στη ρύθμιση της παραγωγής μελανίνης, καταπολεμώντας έτσι τις δυσχρωμίες και τις πανάδες που έχουν δημιουργηθεί από τον ήλιο.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καρκίνος του ήπατος: Σημάδι αν νιώσετε αυτό ακριβώς κάτω από τα πλευρά

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Γιορτές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

xristiana