ΚεντρικήΟμορφιά

Αυτός είναι ο τρόπος για να αποκτήσεις τέλειες μπούκλες

24/8/2022

Αν έχεις σγουρά μαλλιά και θες να διατηρήσεις ζωντανές τις μπούκλες σου, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Σε πολλές μπορεί να φαίνεται δύσκολο ο συνδυασμός καλοκαίρι και κατσαρά μαλλιά, ωστόσο αν ακολουθήσεις τις σωστές συμβουλές η περιποίηση τους θα σου φανεί παιχνίδι.

Άφησε για λίγο τα εργαλεία θερμότητας στην άκρη, διότι όταν τα χρησιμοποιείς σε συνδυασμό με το αλάτι και την υγρασία, αυτό που καταφέρνεις είναι να τα αφυδατώνεις περισσότερο. Έτσι οι μπούκλες σου δείχνουν ακανόνιστες και χωρίς φυσική κίνηση.

Σίγουρα αυτό που θα πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα των μαλλιών σου είναι η ενυδάτωση. Με αυτό το τρόπο θα τιθασεύσεις τις μπούκλες χωρίς πρέσα ή πιστολάκι. Οπότε φρόντισε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να διαθέτουν ενυδατικούς παράγοντες.

Μη ξεχνάς να εφαρμόζεις μία μάσκα μαλλιών κάθε 5 ημέρες. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που δεν θα πρέπει να παραλείπεις, καθώς κάνοντας αυτή τη θεραπεία, θα δεις ορατά αποτελέσματα.

Τέλος, μετά το λούσιμο να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό. Έτσι κλείνουν τα λέπια των τριχών και τα μαλλιά είναι πιο μαλακά και λαμπερά και επίσης δεν φριζάρουν.

Αν πάλι είσαι από τις τυχερές, είσαι ακόμη σε διακοπές, και ετοιμάζεσαι να βουτήξεις στη θάλασσα, μη ξεχάσεις να ρίξεις στο μαλλιά σου πρώτα γλυκό νερό ή άπλωσε ένα έλαιο καρύδας κατά μήκος. Αυτό θα εμποδίσει το αλάτι να εισχωρήσει στους θύλακες της τρίχας και να τα αφυδατώσει.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Μονογονεϊκότητα: νομικό πλαίσιο ρύθμισής της»

xristiana

Ο «παιδικός» ιός που απειλεί και τους ενήλικες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

xristiana

Τρία λαχανικά πλούσια σε σίδηρο – Βάλτε τα στη διατροφή σας

xristiana