ΚεντρικήΟμορφιά

DIY: Η ωραιότερη ενυδατική και δροσιστική μάσκα ομορφιάς με καρπούζι!

14/8/2022

Τα απογεύματα στη βεράντα με μια φέτα καρπούζι στο χέρι. Είναι ίσως η κοινή, καλοκαιρινή ανάμνηση όλων μας. Το καρπούζι το έχουμε συνδέσει με τα καλοκαίρια της ζωής μας.

Οι beauty experts βέβαια μας τονίζουν ότι εκτός από το αγαπημένο μας φρούτο είναι και τέλειο ως χρώμα και σχήμα και αυτός είναι ο λόγος που το είδαμε φέτος σε μανικιούρ και πεντικιούρ. Ενώ το χρώμα του είναι ένα από τα μεγαλύτερα  trends σε χείλη, μάτια και ζυγωματικά.

Και έρχονται τώρα οι facialists να μας υπενθυμίσουν κάτι που ήδη γνωρίζουμε: Ότι είναι επίσης πολύ ενυδατικό και θρεπτικό. Όχι μόνο για τον οργανισμό αλλά και για την επιδερμίδα. Και αυτός είναι ο λόγος που μας προτείνουν να φτιάξουμε μόνες μία μάσκα ενυδάτωσης προσώπου με την τελευταία φέτα καρπούζι που μας έμεινε στο ψυγείο. 

Θα χρειαστείτε: Μια φέτα καρπούζι, 1 αγγούρι και 1 κ.σ. μέλι. 

Πως θα τη φτιάξετε: Αρχικά καθαρίζετε το αγγούρι και το καρπούζι και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν ένα πηχτό μείγμα. Αφού πολτοποιηθούν προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε και πάλι καλά. Η μάσκα είναι έτοιμη για χρήση.

Πώς θα την εφαρμόσετε: Φροντίστε ώστε η επιδερμίδα σας να είναι καθαρή και στεγνή. Απλώστε τη σε όλη την επιφάνεια αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε τη με άφθονο κρύο νερό και απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

Το αγγούρι θα σας χαρίσει λάμψη και δροσιά ενώ οι βιταμίνες που περιέχει το καρπούζι ανανεώνει την επιδερμίδα χαρίζοντας θρέψη και λείανση των ατελειών.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε μία φορά την εβδομάδα ειδικά αν είστε διακοπές μιας και η επιδερμίδα σας ταλαιπωρείτε περισσότερο από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο αλλά και το νερό της θάλασσας και της πισίνας.

Περιττό να σας πούμε ότι τόσο το αγγούρι όσο και το καρπούζι είναι καλύτερο να είναι κρύα ώστε να αναζωογονήσουν το δέρμα και να προσφέρει η μάσκα έντονη αίσθηση δροσιάς.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καιρός: Μπόρες και ζέστη – Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία

xristiana

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στις στιγμές του Θείου Πάθους και της Ανάστασης παρουσιάζεται στη Μεταμόρφωση

xristiana

Σε κανονικά σπίτια παιδιά ΑμΕΑ που ζούσαν χρόνια σε ίδρυμα στα Λεχαινά

xristiana