ΚεντρικήΠεριβάλλον

Χελώνα καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή στην παραλία Νέων Επιβατών

27/8/2022

Ακόμη μία θαλάσσια χελώνα, καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, το μεσημέρι, αυτή τη φορά στην παραλία Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης. Από τη Λιμενική Αρχή Νέας Μχανιώνας, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στελέχη του, ο ΑΡΧΕΛΩΝ χρειάζονται απλά αλλά ουσιαστικά διαχειριστικά μέτρα, που με την υιοθέτησή τους διευκολύνεται η ωοτοκία των θαλάσσιων χελωνών και επιτυγχάνεται η συνύπαρξη μεταξύ τουρισμού και προστασίας του απειλούμενου με εξαφάνιση είδους.

Η συγκέντρωση κρεβατιών στο πίσω μέρος της παραλίας κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ένα από αυτά, που αρκετοί επαγγελματίες ακολουθούν με συνέπεια κάθε καλοκαίρι.      

Η έντονη διάβρωση των παραλιών, τα βαρέα οχήματα στον αιγιαλό, η κατάληψη των παραλιών από έπιπλα θαλάσσης τις βραδινές ώρες, η ηχορύπανση, η φωτορύπανση και η όχληση από την ανθρώπινη παρουσία είναι μερικά από τα βασικότερα προβλήματα στην Κρήτη και όχι μόνο, που αποθαρρύνουν την ωοτοκία των θαλάσσιων χελωνών, όπως σημειώνει ο Σύλλογος προστασίας της θαλάσσιας χελώνας.

Ο κάθε πληθυσμός θαλάσσιας χελώνας σε κάθε περιοχή είναι ξεχωριστός, εφόσον οι θηλυκές χελώνες ξαναγυρίζουν στις παραλίες όπου γεννήθηκαν και οι ίδιες. Άρα, στην περίπτωση που εξαφανιστεί κάποιος από αυτούς δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν άλλον. 

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χυμός καρότου: Να τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τον καταναλώνετε καθημερινά

xristiana

Είμαι έγκυος: Γιατί έχω συχνουρία; (vid)

xristiana

Το νόστιμο πιάτο που βοηθάει στην απώλεια βάρους, επιβραδύνει τη γήρανση και κάνει καλό στο έντερο

xristiana