ΚεντρικήΚοινωνικά

Συνεχίζονται Οι Αιτήσεις Για Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Του Τμήματος Χρηματοοικονομικής Και Τραπεζικής Διοικητικής Του Πανεπιστημίου Πειραιώς

1/8/2022

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023:  

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική αποτέλεσε το πρώτο ΠΜΣ από ελληνικό ΑΕΙ σε αυτό το αντικείμενο και απευθύνεται σε φοιτητές πλήρους φοίτησης και μερικής φοίτησης.

Το Πρόγραμμα είναι εφαλτήριο για σταδιοδρομία σε:

  • Επενδυτικούς οργανισμούς, ελεγκτικές – λογιστικές εταιρείες, εταιρείες συμβούλων, τράπεζες, υπουργεία, εποπτικές αρχές και άλλους οργανισμούς του δημοσίου τομέα, και παραγωγικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, αντικείμενα στα οποία το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση είναι: Ο τρόπος λειτουργίας των αγορών χρήματος και κεφαλαίου, η διαχείριση χαρτοφυλακίου και η τιμολόγηση περιουσιακών στοιχείων, η χρηματοοικονομική διοίκηση εταιρειών, οι αγορές χρηματοοικονομικών παραγώγων, η βιώσιμη και αειφόρα (περιβαλλοντική) χρηματοοικονομική, η σύνδεση της οικονομικής πολιτικής και του μακροοικονομικού περιβάλλοντος με τις χρηματαγορές, η διαχείριση κινδύνων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η νομισματική πολιτική και ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών, η
χρηματοδότηση στις αγορές ακινήτων και ενέργειας, οι συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων, η χρηματοοικονομική λογιστική με έμφαση στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, και η χρηματοοικονομική τεχνολογία.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με τίτλο «Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου» γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Τμημάτων Νομικής, Τμημάτων Γενικού Δικαίου καθώς και άλλων Τμημάτων ΑΕΙ συναφούς γνωστικού αντικείμενου της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Η δομή του προγράμματος και το περιεχόμενο των μαθημάτων είναι σύμφωνα με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα. Δίνεται μεγάλη έμφαση στη λογική θεμελίωση των εργαλείων και εννοιών της χρηματοοικονομικής, στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης, στον συνδυασμό θεωρίας και πράξης.
Όλα αυτά, σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον το οποίο αναγνωρίζει, εκτιμά και προάγει την άμιλλα και την ακαδημαϊκή αριστεία.

Παράλληλα, σημαντική έμφαση δίνεται και στην ποιότητα διδασκαλίας, στην αλληλεπίδραση διδασκόντων και διδασκομένων, και στη συνεχή επαφή με την πραγματική οικονομία. Στην υψηλή ποιότητα των μεταπτυχιακών σπουδών συμβάλλουν τα μέγιστα και οι διεθνούς φήμης καθηγητές του Τμήματος. Συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εμπειρία. Έχουν, επίσης, πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης και με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το ποσοστό διδασκαλίας με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα είναι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών είναι η 29η Αυγούστου 2022.

  1. Χρηματοοικονομική και Τραπεζική : Προκήρυξη Αιτήσεις
  2. Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου : Προκήρυξη Αιτήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος.

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Παρουσίαση Βιβλίων Με Φιλανθρωπικό Και Φιλοζωικό Χαρακτήρα Στην Κηφισιά

xristiana

Δράση Ευαισθητοποίησης του Συλλόγου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

xristiana

Κατάθλιψη: Βρήκαν πρωτεΐνη στο αίμα που ίσως την καταπολεμάει – Έρευνα με Ελληνίδα επικεφαλής

xristiana