ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πυρκαγιές: Σε ύφεση στη Θάσο, οριοθετημένη στη Μεσσηνία – 61 δασικές στο 24ωρο

11/8/2022

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Το πιο δύσκολο από τα πύρινα μέτωπα, αυτό που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου, είναι πλέον σε ύφεση. Επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση συνολικά έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 10 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κλιμάκιο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, ενώ μεταβαίνει και άλλο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς αυτής.

Στη Μεσσηνία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πανιπέρι είναι οριοθετημένη. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση δασών Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Παρασκευή 12 Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κεντρική & Νότια Εύβοια και περιοχές της Βοιωτίας)

Περιφέρεια Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο Ικαρία).

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αρχίστε να πλένετε τα πιάτα, αν θέλετε να έχετε γερή καρδιά!

xristiana

Σε αριθμό ρεκόρ ανέρχονται τα ποδήλατα στην Καρδίτσα – 30.000 και η προσπάθεια… συνεχίζεται!

xristiana

Touch of Blush: Αφεθείτε στο ανάλαφρο άγγιγμα του

xristiana