ΚεντρικήΟμορφιά

Ομορφιά για μαμάδες: Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας στο δέρμα

26/8/2022

Η μαύρη σοκολάτα είναι μία ευεργετική τροφή για τον οργανισμό. Έχεις ακούσει για την αντιοξειδωτική της δράση και τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις και την αντιγηραντική της. Αν λοιπόν τη χρησιμοποιήσεις τοπικά (δηλαδή σε μορφή μάσκας), η μαύρη σοκολάτα θα βοηθήσει πολύ στην παραγωγή κολλαγόνου, η έλλειψη του οποία είναι βασική αιτία γήρανσης της επιδερμίδας.

Μάσκα προσώπου με μαύρη σοκολάτα

Αυτή η μάσκα προσώπου με βάση τη σοκολάτα είναι ο πιο άφοβος και αποτελεσματικός τρόπος για να φροντίσεις το πρόσωπό σου φυσικά και να του χαρίσεις τονωτικές ενέσεις.

Συστατικά:

  • 1/2 φλιτ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. βρώμη
  • 4 κ.σ. κρέμα σε σκόνη ή γιαούρτι
  • 1/4 φλιτ. μέλι

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για το δέρμα

Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία

Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας προσφέρει πιο λεία και απαλή υφή δέρματος, 25% λιγότερη ερυθρότητα και ενυδάτωση. Επίσης, η σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή τα οποία βοηθούν στην αντανάκλαση των επιβλαβών ακτινών UV από το δέρμα ενώ παράλληλα καταπολεμά και δρα προληπτικά στον αποχρωματισμό του δέρματος.

Καταπολεμά την πρόωρη γήρανση του δέρματος

Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στη μείωση των μαύρων κηλίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης. Επιπλέον, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώσει την περιεκτικότητα της επιδερμίδας σε κολλαγόνο, καθυστερώντας έτσι την εμφάνιση λεπτών ρυτίδων και γραμμών.

Ενισχύει την ανάπτυξη των κυττάρων

Η σοκολάτα περιέχει πολύτιμα μέταλλα όπως χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο, τα οποία προάγουν την ανάπτυξη των κυττάρων και θρέφουν το δέρμα σε βάθος. Η μαύρη σοκολάτα προσφέρει αποτοξίνωση και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Έχει θεραπευτικές ιδιότητες

Η σοκολάτα περιέχει μέταλλα, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν και επιταχύνουν τη θεραπεία του δέρματος.

Μειώνει τις φλεγμονές

Οι φλαβανόλες στη μαύρη σοκολάτα βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, βοηθώντας σε δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση και το έκζεμα και διατηρώντας το δέρμα νεανικό.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το θαυματουργό εκχύλισμα βοτάνων που μειώνει νοσηλείες και θνησιμότητα

xristiana

Scrub χειλιών με μέλι και ζάχαρη για απαλά χείλη

xristiana

Τέσσερα έξυπνα κόλπα από τον hairsytlist της Τζένιφερ Λόπεζ για υπέροχα μαλλιά

xristiana