ΚεντρικήΟμορφιά

Ξέρεις να λούζεσαι σωστά;

17/8/2022

Η περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής είναι πολύ σημαντική, τόσο για την υγεία όσο και για τη εμφάνιση των μαλλιών σου. Μια πολύ σημαντική λοιπόν διαδικασία που συμβάλλει στη λάμψη και τον όγκο των μαλλιών σου είναι το λούσιμο. Ωστόσο λούζεσαι με το σωστό τρόπο;

Αρχικά θα πρέπει να χρησιμοποιείς το σωστό conditioner, σύμφωνα με τις ανάγκες των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, αν το τριχωτό της κεφαλής σου εμφανίζει λιπαρότητα, ενώ οι άκρες σου είναι ξηρές, τότε επίλεξε ένα σαμπουάν κατάλληλο για την απομάκρυνση της λιπαρότητας και ένα conditioner που να ενισχύει την ενυδάτωση των άκρων.

Φρόντισε να ξεπλένεις καλά τα μαλλιά σου. Αν αφήνεις υπολείμματα conditioner ή σαμπουάν στα μαλλιά σου μπορεί να σου δημιουργήσει ανεπιθύμητη λιπαρότητα και πιτυρίδα αντίστοιχα. Επιπλέον το ανεπαρκές ξέβγαλμα μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει δερματικά προβλήματα.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι πως δεν θα πρέπει να λούζεσαι συχνά. Με αυτό το τρόπο τα μαλλιά λαδώνουν περισσότερο και στεγνώνουν με αποτέλεσμα να γίνονται ξηρά. Η σωστή συχνότητα λουσίματος σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι δυο φορές την εβδομάδα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καρκίνος του δέρματος: Τα συμπτώματα και τα σημάδια που θέλουν προσοχή – Ειδικός εξηγεί

xristiana

Διαδικτυακό Συνέδριο “Φροντίζοντας τον Εγκέφαλο”

xristiana

Η νέα τάση που κυριαρχεί στο χρώμα των μαλλιών ακούει στο όνομα «ομπρέλα»

xristiana