ΚεντρικήΟμορφιά

Επαγγελματικό πεντικιούρ: Τι να κάνετε για απαλά πέλματα στις διακοπές (χωρίς ράσπα)

17/8/2022

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει εύκολο όταν το πραγματοποιεί μία επαγγελματίας. Για να πετύχουμε κι εμείς ένα αψεγάδιαστο επαγγελματικό πεντικιούρ χρειάζεται αρκετή εξάσκηση. Ιδίως όσον αφορά το καθάρισμα από τα πετσάκια και το βάψιμο με το βερνίκι. Ας δούμε βήμα βήμα πώς μπορούμε να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα και να διατηρήσουμε απαλά τα πέλματά μας και στις διακοπές, ακόμα και αν δεν έχουμε πάρει ράσπα μαζί μας.

Για τις σκληρύνσεις

Βάζουμε τα πόδια σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και μία κουταλιά μαγειρική σόδα, η οποία θα βελτιώσει τις ξηρές φτέρνες και παράλληλα θα αναζωογονήσει τα κουρασμένα πόδια. Μετά από 10΄, τα σκουπίζουμε και παίρνουμε ελαφρόπετρα ή ιδανικά τη ράσπα που είναι πιο εργονομική. Προσέχουμε την πίεση που θα ασκήσουμε για να μην προκαλέσουμε τραυματισμούς. Extra tip: Αν έχουμε κάλους, πρέπει να είναι τελείως στεγνά τα πόδια μας για να μπορέσουμε να τους μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δείτε επίσης: Πώς θα διαβάσετε τις ενδείξεις στο αντηλιακό σας

Για βελούδινα απαλή επιδερμίδα

Κάνουμε απολέπιση με κάποιο scrub, που θα μαλακώσει τα πετσάκια καθώς και όλη την περιοχή των κάτω άκρων και θα της χαρίσει λάμψη. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα σε στεγνά πόδια και κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα πέλματα, στους αστραγάλους, στο κου ντε πιέ και γύρω από τα νύχια. Αφιερώνουμε περίπου 1-2 λεπτά για κάθε πόδι.

Το σωστό μήκος και σχήμα των νυχιών στα πόδια

Ενώ στα χέρια μπορούμε να επιλέξουμε όποιο μήκος θέλουμε, τα νύχια των ποδιών καλό είναι να τα διατηρούμε σε ένα μέτριο μήκος. Ούτε πολύ μακριά ούτε πολύ κοντά. Για να αποφύγουμε την διείσδυσή τους στο δέρμα, τα κόβουμε τετράγωνα με στρογγυλεμένες τις άκρες.

Η ενυδάτωση είναι must

Μετά την απολέπιση ή τη ράσπα, είναι η ιδανική στιγμή για να απλώσουμε μία πλούσια σύνθεση είτε εξειδικευμένη κρέμα ποδιών είτε ένα παχύ body butter. Ετσι τα πέλματά μας θα γίνουν ακόμα πιο λεία και θα διατηρήσουν την απαλότητά τους.

Στις διακοπές: Κάθε βράδυ πριν ξαπλώσουμε απλώνουμε την σύνθεση και κάνουμε απαλό μασάζ στα πέλματα και το κου ντε πιέ. Ετσι θα διατηρούνται κάθε μέρα απαλά και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιούμε ράσπα.

Βάφουμε τα νύχια

Πρώτα τρίβουμε το κάθε νύχι με μία πετσέτα για να αφαιρέσουμε καλά τη λιπαρότητα και να εφαρμοστεί καλά η βάση προστασίας (base coat).
Στη συνέχεια περνάμε μια στρώση από το βερνίκι της αρεσκείας μας σε κάθε νύχι με τη σειρά. Επαναλαμβάνουμε και δεύτερη στρώση. Τέλος, περνάμε ένα top coat για λάμψη και γρήγορο στέγνωμα.

Τι δεν πρέπει να ξεχνάμε

Προκειμένου να περιορίσουμε τον κίνδυνο μολύνσεων στο δέρμα ή τα νύχια, χρησιμοποιούμε τα εργαλεία μας αποκλειστικά για εμάς. Επίσης φροντίζουμε πάντα τον καθαρισμό και την αποστείρωσή τους με αντισηπτικό. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε καθαρό και σκιερό χώρο, μακριά από υγρασία.

Προσοχή: Αν έχουμε κάποια πάθηση στα νύχια (π.χ. έχουν μπει στο δέρμα, υπερκεράτωση κλπ.) ή στα πέλματα (π.χ. έντονα και επίπονα σκασίματα), τότε απευθυνόμαστε σε καταρτισμένους επαγγελματίες, για ένα πιο εξειδικευμένο πεντικιούρ, που ονομάζεται θεραπευτικό πεντικιούρ.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Θυρεοειδής και εγκυμοσύνη: Πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά του παιδιού

xristiana

Μαρόκο: «Λουκέτο» στα χαμάμ για εξοικονόμηση νερού

xristiana