8/8/2022
Γιατί να την χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα περιποίησής σας.
Όπως η ρετινόλη, η βιταμίνη C ή το αντηλιακό, έτσι και η νιασιναμίδη είναι από εκείνα τα συστατικά που ενδείκνυνται για την περιποίηση του δέρματος.
Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3, η οποία είναι ένα θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα όπως τα πουλερικά, το κρέας και το καστανό ρύζι, αναφέρει το The Healthy. Εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης Β3, μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές του δέρματος, των νεφρών και του εγκεφάλου, οπότε η λήψη νιασιναμίδης μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμησή της, εξηγεί το Healthline.
Ο καλύτερος τρόπος για να τη λάβετε είναι μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής, που περιλαμβάνει τρόφιμα όπως τα αυγά, το γάλα, τα φασόλια και τα ψάρια. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε νιασιναμίδη χρησιμοποιώντας μια τοπική μορφή, η οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση προβλημάτων φροντίδας του δέρματος.
Πώς μπορεί να βοηθήσει η νιασιναμίδη το δέρμα
Η εφαρμογή νιασιναμίδης απευθείας στο δέρμα είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρηθεί το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές, σύμφωνα με το The Healthy. Λειτουργεί βοηθώντας το δέρμα να παράγει περισσότερα μόρια λίπους ή κεραμίδια, τα οποία διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο καθώς γερνάει και χάνει φυσικά την υγρασία του.
Τα κεραμίδια βοηθούν, επίσης, στην επιδιόρθωση του εξωτερικού στρώματος του δέρματος. Μελέτες δείχνουν ότι η νιασιναμίδη μπορεί να φωτίσει τον τόνο του δέρματος, να βοηθήσει με την υπερμελάγχρωση, να αντιμετωπίσει την ακμή μειώνοντας την παραγωγή ελαίων στο δέρμα και να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
Όταν επιλέγετε ένα προϊόν, αναζητήστε τύπους νιασιναμίδης 5% εξηγεί το Healthline και στην περίπτωση που έχετε ευαίσθητο δέρμα, ξεκινήστε με ένα χαμηλότερο ποσοστό και ανεβάστε τη συγκέντρωσή του σιγά σιγά.
Ορισμένα προϊόντα περιέχουν μόλις 2% συγκέντρωση σε νιασιναμίδη, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη σε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Όπως και σε άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, μπορεί να χρειαστούν έως και οκτώ εβδομάδες για να αρχίσετε να βλέπετε βελτίωση, οπότε κάντε υπομονή.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr
Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr