ΚεντρικήΠεριβάλλον

Λίμνη Πλαστήρα: Ψάρεψαν ένα από τα μεγαλύτερα γατόψαρα στην Ελλάδα μήκους 2,4 μέτρων

29/8/2022

Ο γουλιανός επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους δύο ψαράδες την Παρασκευή 26/8 όταν είδαν μπροστά τους τον μεγαλύτερο γουλιανό (μεγάλο είδος γατόψαρου) που έχει αλιευθεί στη λίμνη Πλαστήρα με καλάμι και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ένας εκ των ψαράδων το γατόψαρο τσίμπησε στις 11 το βράδυ και χρειάστηκε μάχη 2 ωρών για να μπορέσουν να το βγάλουν από το νερό.

Το μήκος του ήταν 2,40 μέτρα αλλά δεν κατέστη δυνατόν να ζυγιστεί γιατί δεν υπήρχαν τα μέσα και επιπλέον η παραμονή του αρκετό χρόνο έξω από το νερό θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του. Έτσι οι δύο ψαράδες επέλεξαν να μην το διακινδυνεύσουν και ο γουλιανός απελευθερώθηκε στα φιλόξενα νερά της λίμνης αμέσως μετά τη φωτογράφιση. Θεωρείται πάντως βέβαιο πως το βάρος του ξεπερνούσε αρκετά τα 80 κιλά, ίσως και τα 90.

Οι δύο άνδρες, πέραν της επαγγελματικής ενασχόλησης τους με είδη αλιείας, είναι μέλη αλιευτικού συλλόγου που ασχολείται με το αθλητικό κομμάτι του ψαρέματος και ό,τι βγαίνει από την λίμνη επιστρέφει σε αυτή.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Στη Θεσσαλονίκη Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer Και Συγγενών Διαταραχών & 5ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων

xristiana

ΣΥΝΑΥΛΙΑ <<ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ>>

xristiana

Να βάζεις λάδι στα μαλλιά πριν το λούσιμο;

xristiana